Met deze recepten tover jij ook bij jou thuis groenten op tafel!
Toon recepten met
Deze rode biet tabouleh met rode biet falafel en homemade witte bonen feta won dit jaar de Chefs Pro Veggie wedstrijd! Maak ook thuis dit award-winning recept klaar!
Deze schnitzel van knolselder met salsa verde en aardappel-knolselderpuree moet je echt eens proberen. Net zoals de Duitse klassieker, maar dan toch helemaal anders, of ja, zelfs beter! Luisteren naar après-ski hits terwijl je kookt is optioneel (maar sterk aanbevolen).
Nog op zoek naar een sensationeel voorgerecht om vrienden en familie tijdens de feestdagen mee te verwennen? Dan is deze groene risotto van peterselie en spinazie vergezeld van diverse texturen van peterseliewortel en een kruidige dukkah het gerecht om jouw feestmenu af te maken! Lekker als voorgerecht, maar uiteraard kan je dit ook als grote portie elke dag van het jaar serveren.
In dit magische recept maak ik een verse currypasta (ja, dat is makkelijker dan je denkt hoor!) boordevol Thaise aromaten zoals gember, galangal en citroengras en combineer ik deze Thaise panang currypasta met een oase aan lokale seizoensgebonden groenten met de raap in de hoofdrol en enkele mooie bijrollen voor boontjes en spitskool. Een toppertje om je deze winter aan op te warmen!
Deze ovenschotel is de herfst op je bord! Een decadente en rijkelijke stoofpot boordevol verschillende ui-varianten onderaan, afgewerkt met een smeuïge aardappel en knolselderpuree bovenaan. Maak hem een dag op voorhand voor een nog lekkerder resultaat!
Op zoek naar een herfstige lunch die je helemaal van je sokken blaast? Dan is deze hartige bladerdeeg galette met geroosterde pompoen jouw recept om uit te testen dit najaar! Serveer met een knapperig slaatje of een dampende kom soep en je maaltijd is compleet.
Het vraagt veel lef om te zeggen dat iets "het allerbeste is", maar geloof me, dit recept voor aubergines is werkelijk... echt waar he... het beste. De aubergines zijn boterzacht en het vruchtvlees smelt in de mond, de marinade is kruidig, pittig en zoet tegelijk en door de garing in de oven hoef je er eigenlijk niet echt veel tijd in te steken. Ideaal voor op een drukke week avond dus!
Een Caesar Salad kennen we allemaal, maar een veganized caesar salad op de grill? Dat is misschien ook nog voor jou een nieuwigheidje. Maar geloof me, eens je deze te gekke salade hebt geproefd staat hij deze zomer wekelijks wel eens bij jou op het menu. Ja, zó goed is hij!
Dit overheerlijk zomers gerecht is klaar in nog geen 15 minuten (ja, echt!). Romige polenta, aromatische gepofte trostomaatjes en afgewerkt met een sensationele dressing van zwarte look en vanille (opnieuw, ja echt!) .... een zomerse maaltijd met ballen!
Deze frisse noedelsalade is het antwoord op al jouw zomerse dromen! Ideaal als lunch, om mee te nemen op en picknick of serveer de salade bij jouw volgende barbecue met deze heerlijke sateetjes erbij. De noedelsalade combineert de Thaise smaakmakers met een waaier aan diverse peultjes, erwtjes en boontjes voor een lokale touch.