Heerlijke recepten om zelf te proberen

Met deze recepten tover jij ook bij jou thuis groenten op tafel!

Toon recepten met

Rode Kool Steak met gegrilde Ananas en Dahl

In dit magische gerecht combineer ik de winterse vibes van de lokale rode kool met de exotische toets van gegrilde ananas en serveer er een ultraromige en aromatische Indische dahl bij om het geheel helemaal af te maken. Een uniek gerecht boordevol zoetzuur smaken die je doen verlangen naar meer!


Lees dit recept

ajuin

Onion Bourguignon met Witte bonen puree

Iedereen kent wel de Franse klassieker boeuf bourguignon, maar heb je al gehoord van een onion bourguignon? Deze twist op de klassieker is niet alleen kei tof om te zeggen (oniooon bourguignoooon), maar is bovendien klaar in een fractie van de tijd dat een traditionele bourguignon nodig heeft.


Lees dit recept

selder

Hartige Selder Wafeltjes

Op zoek naar een lekkere en originele lunch die toch ontzettend voedzaam is? Look no further, want ik heb hét recept voor jou! Deze hartige selderwafels met selderlofpesto zijn jouw ideale lunch partner-in-crime. Serveer met een tas soep of een frisse salade voor een volwaardige lunch.


Lees dit recept

aardappel

Couch Potatoes

Op zoek naar een no-nonsense recept waar je je bij koude dagen kunt aan opwarmen? Zoek je naar een comfortfood recept mét showallures? Dan zijn deze "couch potatoes" het recept voor jou! Ideaal om te maken tijdens een kille weekavond als je nood hebt aan pure comfort food om lui uit de zetel te eten.


Lees dit recept

knolselder

Spaanse knolselder amandelcake

Amandel, sinaasappel, olijfolie,... deze Mediterrane ingrediënten geven aan de lokale knolselder een zeer warm gevoel. Een ideaal taartje om je bij op te warmen en weg te dromen van vakanties naar het zonnige Spanje.


Lees dit recept

prei

Prei & Krieken Quiche met homemade geitenkaas

Prei en krieken? Samen in een gerecht? Ja hoor! En het is nog eens geweldig lekker! Deze quiche is heerlijk smeuïg dankzij de homemade vegan geitenkaas, lekker aromatisch met verse tijm en de prei en krieken zorgen voor de perfecte zoet-zuur balans.


Lees dit recept

rode biet

Boterham met Libanese rode biet spread

De perfecte boterham bestaat n... of toch wel? Deze zuurdesem boterham met een aromatische en verfrissende spread van rode biet komt toch alleszins dicht in de buurt. Top de boterham met jouw favoriete groentjes en serveer!


Lees dit recept

aardappel, wortel

Baked potato hot dogs

Dit is de ultieme fusion! Het zalige comfortfood gehalte van de baked potato (oftewel, gepofte patat) gecombineerd met de smakelijke streetfood vibes van de hotdog. Samen vormen ze een decadent en feestelijk hapje of fingerfood. Ideaal voor tijdens de feesten of eenderwelke andere speciale gelegenheid. Volledig vegan & glutenvrij!


Lees dit recept

spruitjes

Gekleurde spruitjes met ancho-zwarte look boter

Toen ik klein was, aten we vaak spruitjes opgebakken in een flinke klont boter. Met deze nostalgische herinnering onder de arm, ging ik op zoek naar een makkelijk en overheerlijk recept dat die 'spruitjes met boter' alle eer aan doet, maar toch net dat tikkeltje anders is.


Lees dit recept

pompoen

Gevulde Butternut met miso gravy

Vergeet gevulde kalkoen! Gevulde butternut wordt jouw favoriete pièce de résistance! Met de vulling van de butternut kan je eindeloos variëren met diverse granen en peulvruchten. Voor dit recept ging ik richting het verre Oosten voor inspiratie met volkoren rijst en Aziatische smaakmakers zoals gember en sojasaus.


Lees dit recept

aardappel

Indian Smashed Potatoes

Je kent waarschijnlijk wel de klassieke mashed potatoes, en ook wel roasted potatoes, maar heb je al eens gehoord van smashed potatoes? Deze wonderlijke "geplette patatjes" met Indische specerijen zijn een geweldig lekker alternatief voor de typische, traditionele aardappelgerechten en zijn dankzij hun exotische aroma's zo veel meer dan een gewoon een bijgerecht. Zij eisen alle aandacht op!


Lees dit recept

paddenstoel

Oesterzwam Nuggets met raita

Dit is het hapje waarmee je vriend en vijand, vegan en vleeseter, jong en oud mee kunt plezieren! Heerlijk knapperig aan de buitenkant, smeuïg vanbinnen en uiteraard een vree goe dipsauzeke voor erbij. Het perfecte hapje bestaat!



Lees dit recept

kool

Kool is Cool tempeh saté met pindasaus

Beeld het je in: heerlijke tempeh sateetjes in een sticky Indonesische marinade, een fluweelzachte aromatische pindasaus en een fris rode kool slaatje met zoet-zure dressing op basis van sinaasappel en cranberry. Dit tintelt werkelijk alle smaakpapillen!


Lees dit recept

spruitjes

Super Simpele maar Spectaculaire Spruitjessalade

Om jullie alvast te doen watertanden, geef ik even een korte beschrijving van de salade: Frisse en knapperige mizuna en kervel met fijngehakte spruitjes, geroosterde spruitjes in zwart limoen , granaatappelpitjes en een dressing van pompoen en tahini. 


Lees dit recept

witloof

Witloof & Walnootblondies

Dit is een uniek dessertje voor een al even uniek persoon zoals jij! De zoete mispels gaan uitstekend goed met het bittertje van de walnoot en witloof en zorgen samen voor spektakel in de mond!


Lees dit recept

paddenstoel

Eryngii Scallops met Zoete Aardappel Puree

Toegegeven, dit gerecht ziet er wat fancy uit en ook de naam van dit gerecht rolt niet meteen snel van de tong. (Eigenlijk zou de titel nòg langer moeten zijn: Eryngii Scallops met een zoete aardappel puree, spinazie en broccoli salade met za'atar, afgewerkt met een Vermouth roomsaus... Amai, zeg dat eens in één adem!)


Lees dit recept

pastinaak

Pastinaak Peperkoek

Kruidige peperkoek is altijd een lekker tussendoortje in de winter! Dankzij pastinaak geven we het traditionele plakje peperkoek een unieke en gezonde twist.


Lees dit recept