Met deze recepten tover jij ook bij jou thuis groenten op tafel!
Prei en krieken? Samen in een gerecht? Ja hoor! En het is nog eens geweldig lekker! Deze quiche is heerlijk smeuïg dankzij de homemade vegan geitenkaas, lekker aromatisch met verse tijm en de prei en krieken zorgen voor de perfecte zoet-zuur balans.
De perfecte boterham bestaat n... of toch wel? Deze zuurdesem boterham met een aromatische en verfrissende spread van rode biet komt toch alleszins dicht in de buurt. Top de boterham met jouw favoriete groentjes en serveer!
aardappel, wortel
Dit is de ultieme fusion! Het zalige comfortfood gehalte van de baked potato (oftewel, gepofte patat) gecombineerd met de smakelijke streetfood vibes van de hotdog. Samen vormen ze een decadent en feestelijk hapje of fingerfood. Ideaal voor tijdens de feesten of eenderwelke andere speciale gelegenheid. Volledig vegan & glutenvrij!
spruitjes
Toen ik klein was, aten we vaak spruitjes opgebakken in een flinke klont boter. Met deze nostalgische herinnering onder de arm, ging ik op zoek naar een makkelijk en overheerlijk recept dat die 'spruitjes met boter' alle eer aan doet, maar toch net dat tikkeltje anders is.
pompoen
Vergeet gevulde kalkoen! Gevulde butternut wordt jouw favoriete pièce de résistance! Met de vulling van de butternut kan je eindeloos variëren met diverse granen en peulvruchten. Voor dit recept ging ik richting het verre Oosten voor inspiratie met volkoren rijst en Aziatische smaakmakers zoals gember en sojasaus.
aardappel
Je kent waarschijnlijk wel de klassieke mashed potatoes, en ook wel roasted potatoes, maar heb je al eens gehoord van smashed potatoes? Deze wonderlijke "geplette patatjes" met Indische specerijen zijn een geweldig lekker alternatief voor de typische, traditionele aardappelgerechten en zijn dankzij hun exotische aroma's zo veel meer dan een gewoon een bijgerecht. Zij eisen alle aandacht op!
paddenstoel
Dit is het hapje waarmee je vriend en vijand, vegan en vleeseter, jong en oud mee kunt plezieren! Heerlijk knapperig aan de buitenkant, smeuïg vanbinnen en uiteraard een vree goe dipsauzeke voor erbij. Het perfecte hapje bestaat!
kool
Beeld het je in: heerlijke tempeh sateetjes in een sticky Indonesische marinade, een fluweelzachte aromatische pindasaus en een fris rode kool slaatje met zoet-zure dressing op basis van sinaasappel en cranberry. Dit tintelt werkelijk alle smaakpapillen!
spruitjes
Om jullie alvast te doen watertanden, geef ik even een korte beschrijving van de salade: Frisse en knapperige mizuna en kervel met fijngehakte spruitjes, geroosterde spruitjes in zwart limoen , granaatappelpitjes en een dressing van pompoen en tahini.
witloof
Dit is een uniek dessertje voor een al even uniek persoon zoals jij! De zoete mispels gaan uitstekend goed met het bittertje van de walnoot en witloof en zorgen samen voor spektakel in de mond!
paddenstoel
Toegegeven, dit gerecht ziet er wat fancy uit en ook de naam van dit gerecht rolt niet meteen snel van de tong. (Eigenlijk zou de titel nòg langer moeten zijn: Eryngii Scallops met een zoete aardappel puree, spinazie en broccoli salade met za'atar, afgewerkt met een Vermouth roomsaus... Amai, zeg dat eens in één adem!)
pastinaak
Kruidige peperkoek is altijd een lekker tussendoortje in de winter! Dankzij pastinaak geven we het traditionele plakje peperkoek een unieke en gezonde twist.