Als peuter vroeg ik al om een extra portie broccoli in plaats van balletjes in tomatensaus. Mijn liefde voor koken werd me met de paplepel ingegeven: van mijn mama leerde ik de basis, van mijn papa erfde ik de fascinatie voor wereldkeukens. Al snel experimenteerde ik met exotische specerijen en groentebereidingen uit alle hoeken van de wereld. Op mijn 18e werd ik vegetariër en niet veel later veganist. Wat begon als een persoonlijke culinaire ontdekkingstocht, groeide uit tot een passie die ik met zoveel mogelijk mensen wilde delen. Enter: Vegamuze.
Met Vegamuze wil ik laten zien én proeven hoe veelzijdig, creatief en buitengewoon lekker plantaardig eten kan zijn. Via verschillende diensten en initiatieven is het mijn missie om een breder publiek te inspireren om plantaardige keuzes te omarmen. Dit doe ik niet alleen via catering, maar ook met kookworkshops, receptontwikkeling en mijn sappige culinaire schrijfsels.
Elke Vegamuze dienst is anders, maar de rode (of moet ik zeggen roze?) draad is altijd dezelfde: de focus op de unieke combinatie van lokale, seizoensgebonden groenten en wereldse smaken.
De groenten komen van Gentse CSA-boeren, geteeld met liefde en zorg, en krijgen een internationale twist. Denk aan spruitjes met geroosterde Indische specerijen en curryblaadjes, knolselder aan het spit met Libanese kruiden voor een plantaardige shoarma, of stekelbesjes verwerkt in een frisse Peruviaanse ceviche. Mijn gerechten vertellen het verhaal van “van ver en van hier” – een smeltkroes waarin verschillende keukens en culturen samensmelten met een duurzame visie op lokale landbouw en korte keten.
Naast catering geef ik kookworkshops waarin ik mensen de tools en het vertrouwen geef om zelf creatief aan de slag te gaan met groenten. Koken is fun; en dat plezier breng ik graag bij jou over!
Bovendien ontwikkel ik recepten voor magazines, bedrijven en restaurants, en schrijf ik kookboeken waarin ik dan weer mijn liefde voor taal en eten combineer. Met een achtergrond in toegepaste taalkunde en communicatie is schrijven een natuurlijke tweede passie die ik als extra lekker sausje bovenop mijn gerechten giet.
Wat Vegamuze uniek maakt, is deze veelzijdigheid: van catering tot kookworkshops, van receptontwikkeling tot schrijven. Altijd met diezelfde missie voor ogen: laten zien hoe verrassend en toegankelijk plantaardig eten kan zijn. Want geloof me – groenten zijn de enige echte hoofdrolspelers in ons eetpatroon. Laten we er samen een prachtig verhaal mee schrijven!
Want hoe cool is de kleine spruit, hoe charmant de voluptueuze pompoen en hoe intrigerend is het blanke canvas van de knolselder?!