Vega-Wie?

Hoi, ik ben Eveline en ik ben gek op groentjes.

Als vrolijke peuter vroeg ik altijd om een extra portie broccoli in plaats van balletjes in tomatensaus en was ik verzot op bloemkool met kaassaus. Ik roerde als kind al super graag in de potten en was gepassioneerd door de Indische keuken met haar vele specerijen en exotische bereidingen van groentenschotels. Ik leerde mijn basiskookkennis van de mama, mijn liefde voor wereldkeukens kreeg ik van de papa. Deze beide samen zorgden ervoor dat ik als tiener al een enorm arsenaal aan culinaire kennis had vergaard.

Oh ja, en mijn favoriete kleur is roze.

Op mijn 18e werd ik trotse vegetariër. Uit liefde voor deze planeet besloot ik mijn stukje vlees en vis aan de kant te schuiven en mijn passie voor groenten nog  verder uit te breiden. Ik startte met bloggen en pende af en toe al eens een receptje neer en wat merkte ik: mensen waren enthousiast!

Geleidelijk aan veranderden mijn eetgewoontes en werd ik veganist. De keuze om volledig plantaardig te koken kwam er in eerste instantie omdat ik het gewoon erg leuk vond. De creativiteit en originaliteit binnen de vegan keuken is werkelijk eideloos en het inspireerde me elke keer opnieuw om nieuwe gerechten te creëren. Later besefte ik dat mijn vegan kookexperimenten ook goed waren voor het milieu, de planeet en de dieren en dus was ik helemaal verkocht.

(c) Toos Vergote

Deze passie voor groenten en de vegan keuken is door de jaren heen uitgegroeid tot Vegamuze, een one-woman-business waarin ik iedereen wil laten zien én proeven hoe buitengewoon creatief en lekker je kan koken met groenten.

Deze liefde hoop ik ook bij jou te kunnen aanwakkeren!

 

 

 

Want hoe cool is de kleine spruit, hoe charmant de voluptueuze pompoen en hoe intrigerend is het blanke canvas van de knolselder?!