Een langgekoesterde droom wordt werkelijkheid: VEGAMUZE organiseert samen met A Taste Affair een unieke culinaire ervaring waarin de magie van eten en wijn samenkomt.
Tijdens deze bijzondere avonden nemen we je mee op een smaakavontuur door de plantaardige keuken, begeleid door zorgvuldig geselecteerde natuurwijnen. Elke gang wordt niet alleen een feest voor de zintuigen, maar ook een ontdekkingstocht naar de perfecte wijn-spijscombinatie. Hoe versterkt een wijn de smaken van een gerecht? Welke combinaties brengen gerechten tot leven? We delen onze inzichten en leren je spelenderwijs hoe je zelf de perfecte pairing maakt.
Vier avonden, vier thema’s: umami, Aziatisch & orange, Libanees, contrast & textuur. Of je nu kiest voor één avond of de hele reeks, je gaat gegarandeerd naar huis met nieuwe kennis, inspiratie en een verfijnder smaakpalet. Proeven, leren en genieten: wij kijken ernaar uit om dit samen met jou te beleven. Schrijf je in en ontdek hoe wijn en eten elkaar op magische wijze versterken!
Alles op een rijtje: wat kan je precies verwachten?
✌🏼Een bourgondisch zes-gangen diner (vegan) door VEGAMUZE met aangepast natuurwijn arrangement van A taste affair
✌🏼Vier edities waarbij elke avond in het teken staat van een specifiek thema (umami, Aziatisch & orange, Libanees, contrast & textuur).
✌🏼Capaciteit: 30 personen per avond
✌🏼Locatie: het kooktheater van Vegamuze / Paul Fredericqstraat 30, 9000 Gent
✌🏼Puur natuur: we werken tijdens deze avonden uitsluitend met (h)eerlijke producten die goed zijn voor mens, dier én het milieu. Onbewerkt, ongefilterd, vegan en zonder additieven.
✌🏼Dieetwensen of allergieen? Geef ons een seintje via hallo@vegamuze.be
ATA-wie?
A taste affair is de natuurwijnhandel van Hugo en zijn dochter Els. In onze winkel vind je een ruim en zorgvuldig geselecteerd aanbod natuurwijnen. We staan in nauw contact met onze wijnbouwers en hechten veel waarde aan het productieproces. We kopen onze wijnen in bij kleine domeinen waar ambacht, kunde, duurzaamheid en kwaliteit centraal staan. Zo min mogelijk interventie in de wijngaard en tijdens het bottelen, met andere woorden: niets erin en niets eruit. Veel van onze wijnen zijn dan ook troebel (ongefilterd en ongeklaard). No tralala, Just fermented grapejuice.We houden van pure, intrigerende, zinnenprikkelende smaken en zijn een kei in winepairing. We adviseren je graag in de zoektocht naar de perfecte wijn om jouw gerecht nog meer dimensie te geven. Voor elk wat wil(d)s in onze winkel! We leveren onze wijnen ook aan een imposante lijst restaurants in Belgie.
Vega-wie?
Vegamuze! Dat is de one-woman-business van keukenprinses Eveline. Ze is verzot op groenten en tovert de allermooiste, lekkerste en creatiefste gerechten tevoorschijn. Ze inspireerde velen met haar originele creaties: ze schreef twee kookboeken, geeft kookworkshops, catert, schrijft & ontwikkelt recepten én ze brengt kleur: met haar verschijning én op je bord. Eveline leert je op inspirerende wijze hoe eindeloos je kan experimenteren met smaken, texturen, geuren en kleuren in de vegan keuken. Ontdekken hoe verrassend lekker en veelzijdig de vegan keuken is, inspiratie opdoen voor thuis en je smaakpallet uitbreiden? Het komt allemaal aan bod tijdens ATA x VEGAMUZE 'perfect pair(ing)'!
Prijs voor de volledige reeks: €360 (€90 per diner ipv €95)
19 maart 2025: 19u - 22u
15 mei 2025: 19u - 22u
17 september 2025: 19u - 22u
13 november 2025: 19u 22u
Schrijf je in voor heel de PAIRING UP reeks helemaal onderaan deze pagina of schrijf je in voor 1 of aparte avonden.
Er zijn nog 20 plaatsen beschikbaar voor deze workshop.
Voor hoeveel mensen wil je inschrijven?