Deze frisse noedelsalade is het antwoord op al jouw zomerse dromen! Ideaal als lunch, om mee te nemen op en picknick of serveer de salade bij jouw volgende barbecue met deze heerlijke sateetjes erbij. De noedelsalade combineert de Thaise smaakmakers met een waaier aan diverse peultjes, erwtjes en boontjes voor een lokale touch.
Peultjes, princessenbonen, tuinbonen, kapucijners en doperwt... ze stelen allemaal de show in deze salade met Thaise smaakmakers!
De salade is lekker on its own, maar met de tempeh-zoete aardappel sateetjes erbij, overgoten met een welgeurende zee van pinda-curry saus is het smaakpapillen-avontuur helemaal compleet!
voor de noedelsalade:
250 gr rijstnoodles
handvol peultjes
handvol princessenbonen
handvol tuinbonen
handvol doperwtjes
1/2 komkommer, in dunne plakjes
1 rode chili peper
1 el tamarindepasta
1 el agavesiroop
2 el sojasaus
2 el neutrale olie
1 teentje look
1 el verse gember
handvol verse munt en Thaise basilicum
handvol geroosterde pindanoten
voor de sateetjes:
1 zoete aardappel, in grove blokken
200 gr tempeh, in grove blokken
2 el neutrale olie
1 tl garam massala
2 tenen look, geraspt
1 dikke duim gember, fijngeraspt
1 citroengras stengel
1 el sojasaus
1/2 el kokosbloesemsuiker
voor de pinda-curry saus
1 blik kokosmelk
2 flinke eetlepel pindakaas
2 tenen look
1 duim verse kurkuma
1 duim verse gember
1 rode chilipeper
1 tl garam massala
1 tl komijnpoeder
1/4 tl kaneelpoeder
1 el kokosbloesemsuiker
sap van 1/2 liimoen
zout
Begin met de sateetjes: Doe alle ingrediënten voor de marinade samen in een blender of mixer en mix tot een vrij gladde marinade.
Giet deze over de blokjes tempeh en zoete aardappel en laat minstens een halve dag marineren.
Rijg de blokjes tempeh en zoete aardappel op een spiesje en grill deze op de bbq, in een grillpan of in de oven (op 220°) tot ze gaar zijn.
Maak nu de pinda-curry saus: doe alle ingrediënten behalve de pindakaas en limoensap in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes op een zachtje vuurtje stoven. Doe het geheel met de limoen en pindakaas in een blender en mix tot je een gladde saus hebt. Proef en kruid bij met zout.
Maak nu de noedelsalade: Doe de noedels in een kom en giet hier kokend water over. Laat 10 minuten weken tot de noedels gaar zijn. Giet het water af.
Blancheer alle verschillende peultjes, bonen en erwten tot ze al dente zijn.
Roer deze onder de noedels samen met de komkommer, chili en verse kruiden.
Maak nu de dressing; meng de tamarinde met de agave, olie, sojasaus, geraspte look en gember tot een smaakvolle dressing en roer deze onder de noedels.
Werk af met nog meer verse kruiden en pindanoten en serveer met de spiesjes en pindasaus.