Ik ben een enorm grote fan van citroencake. De frisse citrussmaak, het zingy glazuurlaagje, de super smeuïge en luchtige kruim... alleen de kleur was meestal nogal saai. Tot ik er een handje vol verse spinazie in mixte! En zo ontstonden deze schattige spinazie citroencakejes!
25gr verse spinazie, gewassen
180gr bloem
80gr suiker
1 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
zeste van 1 citroen
sap van een halve citroen
100 ml sojamelk, ongezoet
80ml neutrale olie
Verwarm de oven op 180°C en bekleed mini cakevormpjes of muffinsvormpjes met bakpapier.
Doe de spinazie met de melk, olie, citroensap en -zeste in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een pastelgroene mengeling.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer er het pastelgroen mengsel door. Roer goed.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 15-20 minuten in de oven.
Werk af met een frosting naar keuze en decoreer met een jong spinazieblaadje.