Dit overheerlijk zomers gerecht is klaar in nog geen 15 minuten (ja, echt!). Romige polenta, aromatische gepofte trostomaatjes en afgewerkt met een sensationele dressing van zwarte look en vanille (opnieuw, ja echt!) .... een zomerse maaltijd met ballen!
voor de polenta:
180 gr polenta
750 ml groentenbouillon
1 tl rose harissa
2 el edelgistvlokken
1 el olijfolie
voor de gepofte tomaatjes:
500 gr trostomaatjes (kleine tomaat, of kerstomaatjes gaan ook)
1 teentje look, fijngeraspt
handvol pijnboompitten
4 el olijfolie (van goede kwaliteit)
voor de zwarte look dressing:
2 teentjes zwarte look
2 el balsamico azijn
2 el olijfolie
1 el agavesiroop
1/2 vanillepeul
peper en zout
verder:
optioneel kan je naast de tomaatjes ook nog wat sperzieboontjes blancheren of wat extra groenten grillen :)