Kruidige peperkoek is altijd een lekker tussendoortje in de winter! Dankzij pastinaak geven we het traditionele plakje peperkoek een unieke en gezonde twist.
Deze peperkoek smaakt lekker puur, maar is ook onweerstaanbaar heerlijk besmeerd met amandelpasta of enkele plakjes banaan. Proeven op eigen risico, want oh jee het is verslavend lekker!
150gr pastinaak, geraspt
250gr bloem
50gr volkorenmeel
100gr bruine suiker
Zeste van 1 sinaasappel (optioneel)
½ tl nootmuskaat
½ tl kaneelpoeder
¼ tl kruidnagel
2 tl bakpoeder
50gr olijfolie
200ml sojamelk
1) Verwarm de oven op 170°C. Doe de 2 soorten bloem en suiker in een kom, samen met de specerijen en bakpoeder. Roer hier de pastinaak en sinaasappelzeste door.
2) Roer vervolgens de sojamelk en olie onder het deeg en roer goed tot je een plakkerig deegje krijgt.
3) Giet het beslag in een bekleede broodvorm en bak in de oven gedurende 40-45 minuten. Laat volledig afkoelen alvorens in plakjes te snijden.