Mexicaanse chocoladecake met Warmoes

Warmoes? In een cake? Hoe kan dat nu?! Move over spinazie, want ook warmoes kan je stiekem in desserts verstoppen! Deze decadente chocoladecake werd verder op smaak gebracht met kaneel, een vleugje mezcal en uiteraard een flinke snuif chilipoeder.

Mexicaanse chocoladecake met Warmoes

Ingrediënten

voor de cake:

  • 120 gr warmoes (enkel het groen)

  • 250 gr bloem

  • 150 gr bruine suiker

  • 150ml plantaardige melk

  • 50 ml sterke koffie

  • 100 ml neutrale olie

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl bicarbonaat

  • 1 tl kaneelpoeder

  • 1/2 tl chilipoeder

  • flinke snuf zout

voor de mezcal siroop

  • 60ml mezcal

  • 60gr suiker

voor de chocoladeganache:

  • 1 avocado

  • 150 gr pure chocolade

  • 150ml plantaardige melk

  • 1 el cacaopoeder

  • snufje zout

  • snufje chilipoeder (optioneel)

  • kokosschilfers voor de afwerking (optioneel)

Geen warmoes in huis? Het groen van de warmoes kan je in dit recept vervangen door spinazie, het groen van paksoi of andere slasoorten.

Ook zonder de kaneel, chili en de boozy mezal siroop smaakt deze cake verrukkelijk! Wil je het dus minder uitgesproken? Dan kan je deze specerijen vervangen door een vleugje vanille en de mezcal gewoonweg weglaten voor een kid-friendly chocoladetaart!

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Mix de warmoesbladeren met de melk , koffie en olie met een staafmixer tot een glad papje.

  3. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng het warmoes mengsel hieronder.

  4. Verdeel het beslag over twee bakblikken van circa 23 cm doorsnede en bak twaalf tot vijftien minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Maak nu de mezcal siroop: verhit de beide ingrediënten in een steelpannetje en warm op tot de suiker in de mezcal is opgelost en het mengsel lichtjes is ingedikt. Giet de mezcal siroop uit over de beide chocoladecakes van zodra ze uit de oven komen. Laat vervolgens de cakes volledig afkoelen.

  6. Smelt voor de ganache de pure chocolade samen met de melk in een klein steelpannetje.

  7. Giet in een maatbeker en doe er het vlees van de avocado, cacao, chilipoeder en zout bij. Mix met een staafmixer tot een gladde frosting.

    6.      Smeer beide cakes rijkelijk in met frosting. Leg op elkaar en smeer de cake rondomrond verder in met de frosting. Werk af met kokosschilfers en een decoratieve chilipeper voor de durvers.