Beeld het je in: heerlijke tempeh sateetjes in een sticky Indonesische marinade, een fluweelzachte aromatische pindasaus en een fris rode kool slaatje met zoet-zure dressing op basis van sinaasappel en cranberry. Dit tintelt werkelijk alle smaakpapillen!
Dit recept is een ware smaakbom met een unieke combinatie van lokale groenten en Indonesische smaakmakers.
In dit recept gebruik ik de tempeh van Beanlife, een super coole tempeh producent uit Brussel die werkelijk de lekkerste tempeh maakt! Neem zeker een kijkje op hun website voor de verkooppunten. Geen Beanlife tempeh in huis, dan kan je ook tempeh uit de supermarkt gebruiken. (PS : dit recept is niet gesponsord; ik ben gewoon een heeeeeel grote fan van Beanlife ;-) )
300gr tempeh , in dikke duimen gesneden
1 el sesamolie
1 el neutrale olie
1 el pindakaas
zeste van 1 sinaasappel
2 el agave
1 tl sriracha
200ml kokosmelk
1 tl tamarinde pasta
1 teentje look
2 tl garam massala
1 tl kurkumapoeder
1 el verse gember, fijngeraspt
2 el pindakaas
1 tl kokosbloesemsuiker
1/2 tl chilivlokken (optioneel)
1/2 rode kool, in dunne slierten gesneden
handvol gedroogde cranberries
sap van 1 sinaasappel
1 el sweet chili sauce
1 tl sriracha
1 el sojasaus
1 el sesamolie
1) Begin met de tempeh: Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje en meng goed. Wentel de tempeh in de marinade en bak in de oven op 180°C gedurende 10 à 15 minuten goudbruin. Doe de tempeh eventueel op kleine spiesjes voor een feestelijk resultaat of als je ze als hapje wilt serveren.
2) Terwijl de tempeh in de oven zit, maak je de saus: de alle ingrediënten in een blender en meng tot een gladde saus. Warm op in een steelpannetje.
3) Maak de salade: Meng het sinaasappelsap, sriracha, sesamolie, sojasaus en sweet chili onder elkaar tot een dressing. Roer deze onder de rode kool en cranberries en werk af met verse koriander.