Het vraagt veel lef om te zeggen dat iets "het allerbeste is", maar geloof me, dit recept voor aubergines is werkelijk... echt waar he... het beste. De aubergines zijn boterzacht en het vruchtvlees smelt in de mond, de marinade is kruidig, pittig en zoet tegelijk en door de garing in de oven hoef je er eigenlijk niet echt veel tijd in te steken. Ideaal voor op een drukke week avond dus!
Deze aubergines met Libanees-getinte marinade zijn super veelzijdig en gaan lekker bij alles. Van fluffy couscous, tot rijstschotels, stoofpotjes, frisse salades of gewoonweg met een flinke klodder zelfgemaakte hummus met pitabrood.
Ik maakte bij deze aubergines een frisse salsa van verse tomaat en granaatappel. Deze super eenvoudige salsa werkt uitstekend als fris accent bij de warme aroma's van de specerijen in de marinade en maken het geheel helemaal af.
Kortom, dit moet je gewoon proberen. Punt.
voor de aubergines:
voor de tomaat-granaatappelsalsa: