Caribische Bloemkoolsalade met gegrilde watermeloen

Get ready for summer met deze verfrissende salade boordevol exotische specerijen, lokale bloemkool en super sappige watermeloen. Dankzij de felle kleuren, de aroma's van de specerijen en de bbq smaak van de watermeloen waan je jou meteen op een tropisch eiland in de Caribische zee. Zet de rum alvast klaar!

Caribische Bloemkoolsalade met gegrilde watermeloen

De watermeloen kan je grillen in de grillpan of als het mooi weer is kan je hem zelfs even kort op de bbq leggen. Geloof me, je weet niet wat je proeft! Sappig, vlezig (ja, echt!) en waanzinnig lekker!

De salade bevat een waaier aan specerijen waar je eindeloos mee kunt variƫren, maar de spicy goodness van de jalapeno is wel een must en contrasteert wonderlijk goed met de sappige frisheid van watermeloen.

Ingrediƫnten

voor de bloemkoolsalade:

  • 1/2 bloemkool

  • 1 tl kurkumapoeder

  • 1 tl garam massala

  • 1 tl korianderzaad

  • 1 tl mosterdzaad

  • 1/2 tl venkelzaad

  • 1 tl chilivlokken

  • 1 jalapeno, in dunne ringen

  • 3 lente uitjes, fijngesnipperd

  • olie

  • limoensap

  • zout en peper

  • handvol pindanoten

  • handvol kokosrasp

  • handvol verse koriander en munt

voor de watermeloen:

  • 1/4 watermeloen, in driehoekjes gesneden

  • zout

  • chilipoeder (of gewone peper)

voor het yoghurtsausje:

  • 150gr kokosyoghurt

  • sap van 1 limoen

  • zout en peper

Methode

  1. Begin met de salade: mix de bloemkool in een mixer tot je de textuur van rijst krijgt. Doe deze bloemkoolrijst in een grote kom.

  2. Rooster de specerijen en pindanoten even kort in een koekenpan. Doe hier voor de laatste 30 seconden ook de kokosrasp bij zodat deze ook wat meeroosterd.

  3. Roer deze specerijen, pindanoten en kokos onder de bloemkool en roer hier ook de kurkuma, garam massala, jalapeno, lente uit en verse kruiden onder.

  4. Breng op smaak met peper en zout en werk af met limoensap en een flinke scheut neutrale olie of olijfolie.

  5. Maak nu de watermeloen. Kruid de watermeloen wedges aan elke kant met zout en chilipoeder (of peper) en grill in een super hete grill pan. (Als alternatief kan je hier dus de bbq gebruiken).

  6. Maak het sausje: meng alles onder elkaar en klaar!

  7. Serveer de bloemkoolsalade met de watermeloen en het yoghurtsausje en schenk je een mojito uit! Geniet!