Deze rode biet tabouleh met rode biet falafel en homemade witte bonen feta won dit jaar de Chefs Pro Veggie wedstrijd! Maak ook thuis dit award-winning recept klaar!
In september daagde 'Chefs Pro Veggie' alle chefs uit horeca en grootkeuken uit dé ultieme plantaardige interpretatie van een wereldkeukengerecht uit de koksmuts te toveren. 'Think global, create local' was de boodschap!
Dit was uiteraard helemaal op het Vegamuze lijf geschreven en dus deed ik mee en ... drumroll please... I won!
Ik creëerde mijn lokale versie van een Libanese tabbouleh met falafel en combineerde met de kleurrijke, magische kracht van een lokale rode biet in al zijn vormen en gedaantes!
En dus werd een eenvoudige tabbouleh met falafel plots een waar feestgerecht!
Het gerecht bestaat uit verschillende onderdelen:
Dit recept is vrij complex en eerder gericht op de echte pro's en hobbykoks, maar zeker ook haalbaar om thuis mee aan de slag te gaan!
Wil je het toch graag iets minder complex? Een eenvoudigere versie van dit recept vind je in mijn nieuwe kookboek 'Gek op Groenten!' (zowel de rode biet tabbouleh als de falafel vind je er terug).