Boterham met Libanese rode biet spread

De perfecte boterham bestaat n... of toch wel? Deze zuurdesem boterham met een aromatische en verfrissende spread van rode biet komt toch alleszins dicht in de buurt. Top de boterham met jouw favoriete groentjes en serveer!

Boterham met Libanese rode biet spread

Er gaat niets boven een lekkere boterham, maar voor Vegamuze mag dat wel eens iets anders zijn dan een boterham met kaas, choco of hummus. Hier maak ik een heerlijke spread met rode biet: uniek van smaak én kleur! De perfecte boterham dus om je op een grijze middag mee op te vrolijken.

Ik top de boterham met rode biet graag met radijsjes, lente ui en granaatappel, maar je kan hiermee naar lieve lust variëren. Gegrilde broccoli, avocado, kimchi of plakjes komkommer; het kan allemaal!

Ingrediënten

  • 1 rode biet

  • 1 teentje look

  • 100 gr sojayoghurt, ongezoet

  • handvol walnoten

  • 1 tl za'atar

  • snuifje gerookt paprikapoeder

  • zeste van 1/2 citroen

  • chilivlokken

  • zout

  • verder: zuurdesembrood, topping naar keuze

Methode

  • Rooster de rode biet in blokjes in de oven op 200°C gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.

  • Doe de geroosterde bietjes met de overige ingrediënten in een keukenrobot en mix tot een spread. Hier en daar mogen nog wat stukjes zitten, geen enkel probleem. Breng op smaak met chilipeper en zout.

  • Snij een dikke snede zuurdesembrood en besmeer deze met de spread. Snij wat radijsjes in plakjes en leg deze op de spread. Werk af met lente ui, dille en granaatappelpitjes.