Deze workshop maakt deel uit van de jaarcursus 'Proef het Seizoen' (klik hier voor meer info), maar je kan je ook apart voor deze workshop inschrijven.

De zomer mag dan voorbij zijn, maar haar smaken blijven hangen. Bij CSA Groentegem krijgen we een inspirerende rondleiding en oogsten we zelf de weelde die de nazomer biedt, van blozende zomerse tomaten tot de eerste herfstige pompoenen. We tonen hoe je de zomerse smaak langer kunt bewaren door te fermenteren, en hoe je zomerse en herfstige ingrediënten combineert in bijzondere gerechten.

Opgelet: deze workshop gaat door op boerderij Groentegem, niet in mijn atelier.

Wat kun je verwachten?

Zelf groenten oogsten en een rondleiding over de boerderij.

Bewaartechnieken voor een langere houdbaarheid.

Het combineren van zomerse frisheid met herfstige warmte.

Wil je deelnemen aan de hele jaarcursus? Klik hier!

Voorbeeldmenu:

  • freestyle kimchi
  • tomatenchutney
  • penne arabiatta met geroosterde tomaat
  • de ultieme pre-herfst salade met radicchio, pompoen en geroosterde druifjes
  • kimchi en geroosterde mais pancakes
  • homemade hot sauce
  • gevulde paprika met Mexicaanse mole en salsa
  • pizza met venkel, citrus en dragon
  • Cambodiaanse curry met spitskool
  • tiramisu van pompoen

Waar en Wanneer?

zaterdag 27/9/2025

10u - 15u

Op boerderij Groentegem, Verbindingsweg 27, Lievegem

Prijs?

€100 pp inclusief rondleiding, zelfpluk ervaring, kookworkshop, rijkelijke maaltijd met homemade limonades en wijn

Extra info?

neem zeker enkele potjes mee want alle restjes mag je mee naar huis nemen!

Inschrijven

Er zijn nog 15 plaatsen beschikbaar voor deze workshop.
Voor hoeveel mensen wil je inschrijven?

Deelnemers

Per persoon

€ 100,00

Totaal: € 100,00

Je korting wordt in de volgende stap verrekend