In dit magische recept maak ik een verse currypasta (ja, dat is makkelijker dan je denkt hoor!) boordevol Thaise aromaten zoals gember, galangal en citroengras en combineer ik deze Thaise panang currypasta met een oase aan lokale seizoensgebonden groenten met de raap in de hoofdrol en enkele mooie bijrollen voor boontjes en spitskool. Een toppertje om je deze winter aan op te warmen!
Een panang curry heeft heel wat ingrediënten gemeen met zijn gekendere broertje de "rode curry" - denk aan gember, chili, citroengras en galangal- maar de panang onderscheidt zich op basis van één essentieel ingrediënt: geroosterde pindanoten. Door pindanoten toe te voegen aan je currypasta krijg je een curry met een volle, licht nootachtige smaak en een niet te pikant eindresultaat.
De Panang currypasta kan je in de Aziatische winkel in potjes komen, maar ik spoor je aan om ze toch eens zelf te maken. Want geloof me, een verse currypasta smaakt zooooo veel beter!
Combineer de Panang curry met eenderwelke groenten die je in huis hebt, al vond ik de combinatie met raapjes - een doorgaans zeer Vlaamse groente- echt sensationeel lekker.
Serveer met rijst of platbrood en geniet!
voor de Panang curry pasta:
verder: