Rode biet Tabbouleh met erwtentartaar

Een kleurrijker lunch of brunch gerecht zal je waarschijnlijk niet tegenkomen! Dit op en top lentegerecht brengt de roze kleuren van de rode biet samen met de groene tinten van doperwt en verse kruiden. Lekker als lunch, brunchgerecht of als voorgerecht.

Rode biet Tabbouleh met erwtentartaar

De knalroze kleur van de couscous krijg je door de couscousgranen deels te laten weken in rode bietensap. Dit is heel eenvoudig en geeft meteen een intense kleur! Barbie allures in no time, dus! De rode biet tabbouleh breng je verder op smaak met kruiden naar keuze, maar je kan ook indien gewenst extra groentjes toevoegen zoals groene asperge, rode ui, etc.

De erwtentartaar is een eenvoudige stoemp van geplette erwtjes. Deze heb ik in dit recept op smaak gebracht met wat frisse munt en citroen, maar je kan hier ook enorm mee variëren.

Ingrediënten

(voor 2 personen of 4 personen voorgerecht)

  • 250 gr couscous

  • 250 ml rode biet sap

  • 125 ml water

  • verse kruiden zoals dille, bieslook, munt en koriander

  • handvol pistachenoten

  • 200 gr gekookte rode biet, in kleine blokjes gesneden

  • 1 tl za'atar

  • 1 tl komijnpoeder

  • sap van 1 citroen

  • flinke scheut olijfolie

  • 250 gr diepvrieserwten

  • 2 lente uitjes, fijngesnipperd

  • 1 teentje look, fijngeraspt

  • zeste van 1/2 citroen

  • verse munt, fijngehakt

  • erwtenscheuten voor de afwerking (optioneel)

Methode

  1. Doe de couscous in een kom en giet hier het bietensap en het water over. Laat een half uurtje wellen tot de couscous al het vocht heeft opgenomen.

  2. Na een half uurtje breek je de couscous open met een vork zodat alle korrels loskomen en je een zachte roze couscous krijgt.

  3. Breng de roze couscous op smaak met peper en zout en roer er ook de komijn en za'atar onder.

  4. Roer de gekookte bietjes, verse kruiden en pistache onder de couscous.

  5. Werk af met olijfolie en citroensap.

  6. Blancheer de diepvrieserwtjes kort in kokend water en giet af.

  7. Roer hier de look, lente ui, citroenzeste en verse munt door

  8. Pureer deze erwtenmengeling nu met een vork of pureestamper. De erwtentartaar moet net fijn genoeg zijn om samen te blijven kleven maar mag niet de crèmerig worden. Kruid bij met peper en zout.

  9. Serveer de couscous met de erwtentartaar en werk af met eventueel wat extra erwtenscheuten.