Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de 'jang', de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chilipasta (gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpalet en een positief effect op de gezondheid.

Ae Jin Huys liet ons eerder al kennismaken met 'kimchi', op Koreaanse wijze gefermenteerde groente.

Aan de hand van haar boek PROEF KOREA laat ze zien hoe je verschillende jang kan inzetten als smaakmaker.

Let's eat! Dat is de betekenis van het Koreaanse MOKJA! 먹자!, het geesteskind van Ae Jin.

Ontdek de culinaire wervelwind aan smaken van de Koreaanse keuken en schrijf je snel in!

Proef de Wereld is een event georganiseerd door Vegamuze waarin verschillende chefs met roots verspreid over heel de wereld samenkomen om hun culinaire kennis met jou te delen. Aan de hand van kookworkshops en tastings nemen ze je mee in de wondere wereld van hun culinaire erfgoed en tradities en ontdek je de verbindende kracht van eten. Kijk op de event-pagina voor alle andere Proef de Wereld events.

Wat kan je verwachten?

  • introductie Koreaanse keuken en eetcultuur
  • kennismaking en tasting Koreaanse smaakmakers
  • demo workshop met 5 hapjes
  • mogelijkheid om kookboek aan te kopen en te laten signeren (enkel payconiq, bancontact app of cash)

Wanneer?

zondag 6/10/2024

timing: 10-12u

Prijs?

  • 52,50 euro per persoon

Extra info?

Deze tasting en demo wordt gegeven in het Nederlands.

Inschrijven

Er zijn nog 21 plaatsen beschikbaar voor deze workshop.
Voor hoeveel mensen wil je inschrijven?

Deelnemers

Per persoon

€ 52,00

Totaal: € 52,00

Je korting wordt in de volgende stap verrekend