In het zuiden van Thailand is het eten vuriger, rijker en tropischer. Kokosmelk, verse kurkuma en chili’s geven de gerechten een intense warmte. Tijdens deze workshop verkennen we de zuidelijke keuken, waar invloeden uit Maleisië en India zorgen voor diepe, kruidige smaken.

We maken een geurige Massaman curry met aardappelen en pinda’s, een romige roti met gele curry-dip en een pittige Nam Prik Gaeng, geserveerd met gestoomde groenten. Als afsluiter bakken we krokante Gluay Kaek – Thaise gefrituurde banaantjes met sesam en kokos.

Een middag vol zon, specerijen en kokos – en een smaakreis die eindigt met zand tussen je tenen en een glimlach op je gezicht.

Deze workshop maakt deel uit van de Smaak van Thailand workshopreeks. Voor meer info, klik hier.

In deze workshop maken we gebruik van de volgende allergenen: gluten, pinda, soja, sesam

Op het menu:

  • Phat Prik Khing, droge curry met boontjes en tofu
  • Massaman curry: de klassieker uit het Zuiden
  • Gaeng Som: friszure viscurry (maar deze keer met venkel)
  • Verse roti met gele curry dip
  • de enige echte Thaise sateetjes met verse pindasaus
  • khao mok: de Thaise versie van biryani rijst
  • Gluay Kaeg: gefrituurde banaantjes met sesam en kokos
  • Chinese donuts met pandan custard dip

Wanneer?

woensdag 15/4/26

18u30 - 22u00

Prijs?

€80 per persoon

Extra info?

Neem zeker voldoende tupperware doosjes mee want alle restjes mag je mee naar huis nemen!

Inschrijven

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar voor deze workshop.
Voor hoeveel mensen wil je inschrijven?

Deelnemers

Per persoon

€ 80,00

Totaal: € 80,00

Je korting wordt in de volgende stap verrekend