Deze workshop is voor iedereen die houdt van specerijen en zijn kennis nog verder wilt uitbreiden!

Za'atar, garam massala, sumac, chipotle chili, .... tegenwoordig zijn deze exotische specerijen voor velen geen geheim meer.

Maar hoe kan je ze ten volle benutten? In deze workshop leer je op een toegankelijke manier jouw specerijenkookskills bijschaven!

Enerzijds ontdek je unieke en minder gekende specerijen, maar anderzijds leer je ook hoe je exotische specerijen zoals za'atar of garam massala kunt inzetten om van een Vlaamse maaltijd een unieke theaterstuk te maken.

In deze freestyle kookworkshop leer je op een speelse en creatieve manier met specerijen te toveren. Samen improviseren we een menu en geef ik jullie de vrijheid om volledig je eigen culinaire script te schrijven.

Aan de hand van enkele basisrecepten krijg je de tijd en ruimte om de uitwerking en invulling ervan zelf te bepalen.Ikzelf ben er als jouw persoonlijke cheerleader om je te begeleiden!

Daarnaast geef ik jullie alle nodige tips om ook thuis met slechts een handvol ingrediënten creatief en lekker te kunnen koken.

Workshop in samenwerking met Camellia's en De Hobbit.

Op het menu:

Jullie bepalen zelf grotendeels wat de pot schaft, maar enkele mogelijkheden zijn:

  • Chinese chili olie en 1001 manieren om deze te gebruiken
  • Mexicaanse stoofpotjes, taco's, etc
  • Diverse curries van over heel de wereld
  • spaghetti bolognese 2.0
  • how to pimp your stoemp
  • When in doubt, make soep
  • specerijen in desserts
  • ....

Wanneer?

05/04/2023

18u30-22u

Prijs?

€70 per persoon

Extra info

inclusief aperitief, aangepaste wijnen en drank en een uitgebreide receptenbundel

Inschrijven

Inschrijven voor deze workshop is niet meer mogelijk.