Hoe aten de Romeinen eigenlijk? Wist je dat ze een verrassend gevarieerd dieet hadden? Tijdens deze unieke workshop op 9 april nemen foodhistoricus Annelies Van Wittenberghe (UGent en auteur van SMAAK) en Vegamuze je mee op een smakelijke reis door de geschiedenis.
Annelies deelt haar uitgebreide kennis over de Romeinse eetcultuur:
- Welke ingrediënten en smaakmakers gebruikten de Romeinen?
- Hoe zagen hun maaltijden eruit?
- Eten we echt zoveel anders dan toen, of is de Romeinse keuken verrassend herkenbaar?
- Was vegan eten een concept dat de Romeinen ook kenden?
Na dit boeiende inkijkje in de keuken van de Oudheid, gaat Vegamuze aan de slag om klassieke Romeinse recepten een modern, plantaardig jasje te geven. Je leert zelf koken met inspiratie uit het verleden, maar volledig aangepast aan de smaken en technieken van nu.
Wat kun je verwachten?
🍴 Een interactieve lezing van Annelies Van Wittenberghe over de culinaire gewoonten van de Romeinen.
🌱 Hands-on koken met oude recepten in een vernieuwd, vegan jasje.
🍷 Gebruik van authentieke smaakmakers zoals garum-alternatieven, kruiden en meer.
✨ Een unieke workshop waarin geschiedenis, koken en gezelligheid samenkomen.
woensdag 9 april: 18u30-22u30
€80 per persoon
inclusief aangepaste wijnen, aperitief en uitgebreide receptenbundel
Er zijn nog 13 plaatsen beschikbaar voor deze workshop.
Voor hoeveel mensen wil je inschrijven?