16 May / 18:00

Vegan voor Horeca: een Vegan Vanier workshop


Via de Vegan Vanier workshopreeks kan je ontdekken hoe makkelijk, leuk en lekker het is om plantaardig en lokaal te koken!

In deze unieke workshop focussen we op vegan voor horeca! Heb je een restaurant of brasserie en wil je graag meer vegan gerechten op jouw menukaart, maar weet je niet goed waar te beginnen? Kreeg je een klassieke koksopleiding en wil je dit graag aanvullen met een hedendaagse groenten insteek? Dan is deze workshop iets voor jou!

Vegamuze toont je alle vegan basisgerechten – van vegan jus en mayonaise tot heerlijke cake- en laat je zien hoe creatief en inventief je kan koken met seizoensgroenten en enkele exotische smaakmakers. Samen koken we een uniek menu dat jou voor eens en voor altijd zal overtuigen vegan op je menukaart te zetten!

Op het menu

2 originele voorgerechtjes:
rode biet arancini met kruidenslaatje, zwarte olijf remoulade en pistache dukkah
oesterzwam tempura nuggets met Indonesische curry dip
3 hoofdgerechten:
de ultieme Indische curry met seizoensgroenten waar je eindeloos mee kunt variëren
bloemkoolsteak met gerookte bloemkool en aardappelpuree , bagna cauda en vegan jus
PLUS Groentenfrietjes met de enige echte veganaise + veganaise variant
·Mexicaanse mole
2 desserts :
· rode biet brownie met kokosroom, rozenwater en kardemom
· carrotcake baklava sigaar met oranjebloesem siroop

Tijdens de workshop maken we gebruik van groenten van Vanier, de drank komt van lokale initiatieven zoals Ginderella en A Taste Affair (heerlijke & unieke natuurwijnen)

PRIJS: €71 - inclusief uitgebreid avondmaal, receptenbundel, achtergrondinformatie over vegan kooktechnieken, aangepast GINDERELLA aperitief en unieke NATUURWIJNEN en een gezellige avond koken/

Waar: Foodies Arena, Eedverbondkaai 242 Gent

Facebook event

Inschrijving

inschrijven via https://www.groeinest.be/product/vegan-voor-horeca-16-mei/?fbclid=IwAR2bGNVHIqwUiMQ6fE6z8xMwKzIb_VcvWHYoA9-EXpgZTHtLoVlfaYJgXnY