20 Jun / 16:00

Vegan Pizza & Pasta Masterclass Weekend

Heb je altijd al willen weten hoe je de lekkerste Napolitaanse pizza’s op tafel tovert? Wil je jouw vrienden en familie verwennen met verse, handgedraaide tortellini? En hoe maak je nou echt de allerbeste vegan kazen? Je komt alles te weten tijdens het masterclass weekend vegan pizza en pasta maken door Marco & de Muze!

Marco Nervo – gecertificeerd pizzaiolo en liefhebber van allerhande deegwaren – neemt jullie tijdens het weekend van 20 en 21 juni mee op culinaire reis naar Italië en verteld jou alles over het ultieme pizzadeeg en leert jou hoe je de lekkerste pasta maakt!

Vegamuze – plantaardige keukentovenares en kleurrijk cateraar – weet dan weer alles over de lekkerste vegan kazen (zelf mozzarella, gruyère of geitenkaas? Yes we can!), sublieme pastasauzen en de meest creatieve pizza toppings.

Samen vormen ze Marco & de Muze en zijn ze een pizza en pasta power team! Schrijf je in voor een weekend vol interessante tips & tricks, heel veel deeg en heel veel lekker eten.

Op het programma:

Zaterdag 20/6 PASTA

16u: ontvangst met een aperitiefje
We verdiepen ons in de wereld van het pizzadeeg: Napolitaanse pizza & pizza classica
Iedereen maakt zijn eigen pizzadeeg onder goedkeurend oog van pizzaiolo Marco

We maken het allerbeste pastadeeg en maken vervolgens volgende gerechten en pastasoorten:

• Lasagna classica met het ultieme veggie-groenten gehakt van Vegamuze
• Tagliatelle aglio e olio
• Tortellini spinazie met zelfgemaakte ricotta & tomaat-miso saus
• Papardelle met texturen van asperge en Vegamuze’s magische zero waste aspergeschil-carbonara saus
• Orechiette met radijslofpesto en gegrilde radijs
• Kleurrijk en groentenrijk bijgerecht à la Vegamuze

Deze pastagerechten veroberen we samen met de lekkerste vegan Italiaanse wijnen!

Zondag 21/6 PIZZA

16u: ontvangst met een aperitiefje
Je leert de kunst van het pizza bakken. Hoe werkt een traditionele pizza oven? En hoe bak ik nog steeds een authentieke pizza in mijn thuisoven? Marco vertelt je er alles over!

Vervolgens verdiepen we ons in de vegan kazen. Vegamuze leert je alles over smeltende mozzarella (ja, echt!) , gefermenteerde cashewkazen en krachtige gruyère.

Vervolgens maken we de allerbeste pizzatoppings, geven de Italiaanse klassiekers een vegan make-over en creëren onze eigen unieke smakencombinaties:

• De ultieme vegan pizza margherita
• De Vegamizza: pizza met rode biet, za’atar en geitenkaas
• Perfecte Prei Pizza: pizza met smeuïge preisaus, gruyère en gegrilde lente ui
• Green Goddess Pizza: erwt-basilicum saus met mozzarella en groene groentjes
• Couch potato: oozy gruyère met flinterdunne gratin aardappel
• Kleurrijk en groentenrijk bijgerecht à la Vegamuze

Deze pizza’s veroberen we samen met de lekkerste vegan Italiaanse wijnen!

Prijs: €150 per persoon

Inclusief:

2 dagen workshop (za: 16u – 22u / zon: 16u – 22u)
Uitgebreid diner
Gedetaileerde info over pizza & pastadeeg
Uitgebreide receptenbundel

Inschrijven kan via de link bovenaan.

Plaats: EVA vzw, Steendam 84, 9000 Gent
Wanneer: zaterdag 20 en zondag 21 juni vanaf 16u