21 Oct / 18:00

Marco & de Muze: Zero Waste Kookworkshop

In deze inventieve kookworkshop koken we de pannen van het dak met groentenrestjes en creëren we unieke gerechten met groenten “afval”. Marco en de Muze nemen jullie mee op hun zero waste queeste en samen ontdekken we hoe smaakvol de zerowaste keuken kan zijn. Less waste more taste, jawel!

Vegamuze toont jullie de leukste recepten met groentenrestjes en afval zoals bloemkoolbladeren, paddenstoelsteeltjes, knolselderschil,aardappelschil, rode kool harten en nog zo veel meer. Samen toveren we een maaltijd van 5 gerechten op tafel.
De zero waste focus van Marco ligt dan weer op fermentatie en hij toont jullie hoe je fruitrestjes kunt verwerken in kombucha en tepache en restjes brood kunt omtoveren in verfrissende Kvass.

Op het menu:

• Rode kool steak met Indische linzendahl met koolhart.
  • De aller aller beste paddenstoel risotto met diverse restjes paddenstoel bereidingen
  • Chili sin carne aardappelschil bootjes
  • Knolselder latkes met knolselderschil aioli
  • Traaggegaarde gekarameliseerde uien met rijkelijke gravy van uienschillen
  • Prijs: €65pp

Inclusief uitgebreide receptenbundel, een heerlijke maaltijd én een flesje zelfgemaakte “restjes limonade” om mee naar huis te nemen.

**PS: Neem zeker voldoende tupperware mee voor restjes.
PS: Gezien de corona maatregelen vragen we aan elke deelnemer om een mondmaskertje mee te nemen. Het aantal plaatsen is ook beperkt tot 8.

Start: 18u00
Plaats: EVA vzw, Steendam 84, 9000 Gent