06 Nov / 18:00

Herfst in Italië: kookworkshop en wine tasting


Bij de Italiaanse keuken denken we vaak aan zomerse smaken en gerechten, maar ook als het kouder wordt, heeft de Italiaanse keuken heel wat te bieden. Wat dacht je van hartverwarmende risotto’s, decadente lasagnes of dampende stoofpotjes? Ook dàt is Italië! Samen gaan we op culinaire rondreis door de Italiaanse laars en maken unieke, kleurrijke gerechten uit de verschillende Italiaanse streken, telkens met hun eigen typische producten en charme!

Een heerlijke avond koken boordevol Italiaanse flair, comfort food én groenten… Wat moet een mens nog meer hebben op een kille herfstdag?

Wel, er is meer!

Want naast de workshop selecteren we ook 4 heerlijke wijnen (1 prosecco en 3 diverse wijnen) en gaan we verder in op de typische Italiaanse wijnsoorten, de smaak, de geur, de afdronk en geven je alle info die je wijnlievend hart begeert! En uiteraard mag van elke wijn ook ruim geproefd worden 😉

OP het menu:

Aperitiefhapje van geroosterde pompoen, zelfgemaakte kruidenkaas met salie en verse vijg uit Emilio Romano
Caponata en pesto trapanese met lookbrood uit Sicilië
Risotto met paddenstoelenweelde en boerenkoolpesto uit Zuid-Tirool
Ribolitta met chili-sinaas olie uit Toscane
Belgo-Italiaanse witlooflasagne mét zelfgemaakt pastadeeg
PLUS: wijndegustatie met alles erop en eraan (4 verschillende soorten)

Prijs: €65pp

(inclusief workshop, receptenbundel, veel lekker eten, wijndegustatie en een erg gezellige herfstavond)

Plaats: EVA vzw, Steendam Gent
Wanneer: 06/11/2019 - 18u30

Inschrijving