29 Jan / 18:00

Groeten uit Kopenhagen: Vegamuze Kookworkshop

Geen tijd voor een winterse city trip dit jaar? Geen nood, want Vegamuze brengt de Scandinavische eetcultuur naar Gent in deze unieke kookworkshop!

Kopenhagen, hoofdstad van het prachtige groene Denemarken, is een bruisende stad boordevol unieke cultuur, architectuur en – hoe kan het ook anders- gastronomie. Niet alleen is de stad trendsetter als het komt op lokale, seizoensgebonden gerechten, maar is het ook de culinaire hoofstad van de fine dining.
Noma, het gerenomeerde drie sterren restaurant van René Redzepi, heeft de wereld doen dromen van wildpluksels, ongekende groenten, zeewier en gewaagde fermenten. Het restaurant drukte zijn stempel op de keuken van Kopenhagen en Kopenhagen drukte haar culinaire stempel op de wereld.

Tijdens deze kookworkshop leer je typerende Scandinavische ingrediënten verwerken in zinnenprikkelende gerechten en maken we van enkele Deense klassiekers een moderne verfijnde vegan versie.

Op het menu:

Gegrilde schorseneer met zelfgemaakte dennenolie
Homemade pumpernickel zuurdesembrood
Smörrebröt met dille kaas en gerookte wortel
Danish pastry: De enige echte cinnamon rolls
Frikadeller (Deense meatballs) met peterselie sabayon
Rode biet salade met veenbes en mierikwortel dressing
Deense spliterwtensoup met gerookte, gekarameliseerde shalotten en dille

Prijs: €65pp
(inclusief aangepaste wijnen, aperitief, uitgebreide receptenbundel en gezellige avond koken!)

Waar: GUST appartement, Papegaaistraat 55, 9000 Gent
Wanneer: 18u30