Recept / 24 Apr

Veggie op de Boterham: zo doe je het!

img_20170410_185101_627-720x720

Het is lente en dat betekent: jonge worteltjes en erwtjes op het menu! Deze klassieke, Vlaamse combinatie kan echter ook eens heel anders geïnterpreteerd worden en in plaats van de nogal saaie gestoofde erwtjes en worteltjes (het beruchte duo dat je ook in blik of bokaal kunt kopen; de horror!) kan je er heel wat andere kanten mee op.

Case in point: deze lekkere lunch! Meergranen crackers geserveerd met een hemelse hummus van worteltjes en afgewerkt met een frisse salsa van erwten, basilicum en munt. Yum!

Deze combinatie past perfect op toastjes, geroosterd brood, een eenvoudige boterham of zelf een wrap of pitabroodje. De mooie kleurencombinatie is trouwens niet alleen qua looks een plaatje, maar ook qua smaak een grote topper.

De hummus is op smaak gebracht met garam massala, de erwtjes met verse munt, basilicum en verse citroenzeste. Al deze frisse smaken tesamen maken een lunch van jewelste!

Vergeet dus flauwe broodjes met veel te dure veggie spread… en laat voor een keertje dat broodje smos of ham-en-kaas staan en kies voor een volledig diervriendelijk én hemels lekker veggie alternatief!

Ingrediënten (voor een hele hoop broodjes)

  • 1 blik kikkererwten
  • 4-tal jonge wortels
  • dikke teen look
  • 1 tl garam massala
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el tahini

Voor de erwtjes:

  • 200gr verse erwtjes (of gebruik diepvrieserwten als het niet het seizoen is, of je iets snellers wenst)
  • handvol verse munt
  • handvol verse basilicum
  • zeste van 1/2 citroen
  • radijsjes (optioneel)*

Methode:

  1. Kook de jonge wortelen gaar in gezouten water. Doe ze samen met alle ingrediënten voor de hummus in een blender of mixer en mix tot een glad mengsel. Kruid bij met peper en zout indien nodig.
  2. Blancheer de erwtjes tot ze mooi gaar zijn, maar niet smoes. Roer er de fijngehakte verse kruiden en de citroenzeste door. Kruid af met peper en zout en roer er een flinke scheut olijfolie door.
  3. Neem je getoast brood, boterham of toastie en smeer er een flinke portie hummus op. Doe er vervolgens de erwtjes over en werk af met wat fijngesneden radijsjes.