Fotoverslag / 07 Nov

Tasty Travel Rotterdam: 1e editie Fotoreportage

dsc_2545-1500x929

Dit weekend was het ein-de-lijk zover, de aller aller aller eerste Tasty Travel city trip! Met een klein maar fijn groepje vegan-enthousiasts trokken we naar Rotterdam om te genieten van de stad en al het vegan lekkers dat Rotterdam te bieden heeft. Het weer zat niet altijd even mee, maar dat lieten we niet aan ons hart komen. Gezelligheid en lekker eten… dat kan in alle weersomstandigheden, am I right?!

Wil jij ook graag eens mee op city trip? Dat kan!
Op 10 en 11 februari gaan we opnieuw naar Rotterdam (dit keer met uiteraard een wat ander schema ;-) )
En van 5 tem 8 april gaan we naar Londen!
Inschrijven kan via www.vegamuze.be/tastytravel of hallo@vegamuze.be

Op zaterdag maakten we het Oude Noorden en het moderne centrum onveilig. Het Oude Noorden is een wijk vol leuke en knusse hipster winkeltjes en gezellige straatjes. De markt op het Noordplein zette de lokale producenten in de kijker en van al die heerlijke producten kregen we spontaan honger!

20171104_125508-1500x1027

Gelukkig stond daarna een super healthy lunch op het menu! Yonca en haar team bij Happy Earth Kitchen toverden heerlijke en voedzame smaakbommetjes op ons bord. Eten gemaakt met liefde en aandacht… dat proef je!

dsc_2494-1500x1050

Daarna moesten we helaas enkele uurtjes onze paraplu boven halen, want tja, herfst in de Lage Landen staat niet steeds garant voor perfect zonnig weer. Maar we lieten het niet aan ons hart komen en liepen via de industriële luchtsingel naar het centrum en kleddernat streken we al snel neer bij Sue Zoet Zonder Suiker, een plekje die je gewoon moet bezoeken!

20171104_151227-0-1500x936

Vervolgens ging het via de Koopgoot naar de Markthal, waar we onze ogen en smaakpapillen verwenden met enkele geweldig lekkere producten. Zo kan je bij Pindabaas (gotta love the name!) heerlijke varianten van homemade pindakaas op de kop tikken en kan jij bij A&E Gourmet heerlijke en bovenal originele jams en chutney’s kopen, made with love from Colombia!

Alsof onze maagjes nog niet genoeg gevuld waren, trokken we later die avond richting Gare Du Nord, een uitsluitend biologisch vegan restaurant in een oude treinwagon! De locatie straalt klasse, gezelligheid en pure romantiek uit en het weekelijks wisselend menu is verfijnd, mooi gepresenteerd en telkens vol culinaire smaakbommetjes. Het weekmenu stond bij ons in het teken van Italië en we kregen een heerlijke amuze geserveerd met homemade ricotta, het voorgerecht bestond dan weer uit super duper spaghetti met walnootpesto en het hoofdgerecht was de ultieme culinaire droom van vegan parmigiana di melazane. Met een luchtige panna cotta met gemarineerde kersen in Amaretto sloten we de maaltijd af en stiekem werd hier en daar een broeksknoopje open gezet.

20171104_194045-1500x783
20171104_191323-0-1500x766

De volgende ochtend trokken we opnieuw richting het Oude Noorden (het is nu eenmaal een buurt met heel wat leuke vegan plekjes) en ontbeten we bij Bertmans, een van mijn persoonlijke favorieten. Steeds geweldig leuke gerechtjes, boordevol smaak en de perfecte balans tussen guilty pleasure en healthy, zo heb ik het graag! Of je nu kiest voor de wereldberoemde pannenkoekjes met cashewroom, de hartverwarmende fruit crumble of de hartige groentenpatties, het is keer op keer genieten!

dsc_2513-1500x1000

Het weer zat die ochtend heel goed mee en de zon straalde op onze koude wangen. De ideale gelegenheid om Delfshaven te bezoeken!

dsc_2525-1500x1015

Na een frisse wandeling, warmden we ons op aan een warme tas thee bij Evermore, zowat de beste en meest originele koffie en theebar die ik ooit bezocht heb. De eigenaar vertelde ons vol passie over zijn koffies en we proefden een heel arsenaal aan heerlijke 100% natuurlijke chocola.

20171105_115135-1500x1245

Na een hartverwarmend kopje thee trokken we richting Eendrachtsplein en genoten we van een toffe broodjes tapas lunch bij Boca’s. Boca’s is zo een van de vele Rotterdamse plekjes waar je instant vrolijk van wordt. Een leuk interieur, geweldig vriendelijk personeel en een uitgebreide kaart met voor ieder wat wils: van vlees, vis en kaas tot helemaal vega. Het leuke aan hun middaglunch is dat je niet voor 1 broodje hoeft te kiezen maar gewoon meerdere kleine broodjes kunt bestellen die je dan kunt delen met je vrienden, of tja, gewoon lekker zelf kunt opeten. Bovendien moet je als vegan lover hier niet bang zijn om saaie hummus of alomtegenwoordige guacamole op je broodje te krijgen. We kregen fantastische tomatentartaar met augurkjes, gegrilde groenten met chimichurri en champignons met look en tijm. O ja, en we krijgen ook een grote kom oma’s groentesoep! Een goedgevulde lunch dus!

dsc_2543-1500x914

Uiteraard kan een wandeling aan de kade van Kop van Zuid niet aan een city trip Rotterdam ontbreken! Met zicht op de Erasmusbrug liepen we van de ene hoge skyscraper naar de andere om vervolgens te eindigen in de Fenix Food Factory, de place to be voor alle hippe food lovers. Met een jazz band op de achtergrond rustten we uit met een dampende kop mulled cider en een pintje van de Kaapse Brouwers.

dsc_2560-1500x858

De city trip zat er bijna op… maar niet voor we als laatste foodie halte stopten bij Leaf Vegetarian! Dit uitsluitend vegetarisch Aziatisch restaurant is ideaal om ook flexitariërs en vleeseters vegan te doen eten. Het verrassingsmenu was een wandeling langs alle verschillende lekkernijen van Azië en onze smaakpapillen werden verwend met pindasaus en saté, no-chicken chicken soup, “lamscurry” en nog zo veel meer.

20171105_184431-1500x934

Zucht. En toen moesten we alweer naar huis…

De aller eerste Tasty Travel city trip was een culinair verwenweekend vol gezelligheid en fun!

dsc_2508-1500x1000

Wil jij ook graag eens mee op city trip? Dat kan!

En van 5 tem 8 april gaan we naar Londen!

Inschrijven kan via www.vegamuze.be/tastytravel of hallo@vegamuze.be