Recept / 23 Mar

Spaghetti & Meatballs: de Make-Over

We kennen allemaal wel die bekende scène uit 'Lady & The Tramp' waarin beide honden op romantische wijze een bord spaghetti met meatballs verorberen. Misschien heb je zelfs wel al eens deze beroemde spaghettisliert-kus met jouw geliefde uitgeprobeerd?

Ongeacht jouw antwoord op bovenstaande vraag, is het een losstaand feit dat iedereen houdt van spaghetti met balletjes. Of je nu jong bent of oud, man of vrouw, dik of dun... iedereen slurpt al graag eens noodleslierten naar binnen! Deze gezonde versie is het perfecte recept om mee te pronkel bij je collega's of vrienden en past perfect in de lunchbox.

spaghetti-1500x1146

Kleurrijk, vol vitaminen en boordevol smaak... wat moet je nog meer hebben? Gelukkig hoef je deze portie spaghetti & meatballs deze keer niet te delen met een geliefde (of een overnieuwsgierige collega) en is het toegelaten om dit hemels lekker detox gerecht helemaal in je eentje naar binnen te werken.

Courgette spaghetti met raw Italian meatballs

Ingrediënten:

  1. 1 courgette
  2. 1 klein potje zongedroogde tomaten op olijfolie
  3. een flinke bos basilicum
  4. 1 el tahini
  5. 1 grote medjool dadel
  6. een handvol noten (ik gebruikte amandelen-
  7. sesamzaadjes
  8. 1 rode ui
  9. 1/2 sinaasappel
  10. 1 teentje look

Methode:

  1. Draai de courgette tot mooie courgetteslierten. Blancheer deze voor 15 seconden in warm, gezouten water en spoel daarna af onder ijskoud water. Je kan de courgettespaghetti ook rauw eten, maar is op die manier fletser van smaak en niet zo aangenaam in de mond.
  2. Maak de hemelse balletjes. Doe de helft van de zongedroogde tomaten, de tahini, dadel, een bosje basilicum en de noten in een mixer en mix tot je een kneedbaar deegje krijgt. Kruid eventueel wat bij met chilipoeder.
  3. Rol balletjes van het zongedroogde tomatenmengsel en rol deze in sesamzaadjes. Zet opzij.
  4. Maak de heerlijke saus. Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan op een medium hoog vuur. Roer er de overige fijngehakte tomaten door en giet er het sinaasappelsap over.
  5. Zet het vuur lager en laat nog even pruttelen. Kruid met peper en zout en werk af met verse basilicum.
  6. Serveer de courgettepasta met de balletjes en de frisse sinaas-tomatensaus.