Recept / 15 Aug

Rode biet hummus met geroosterde bloemkool

hummus-697x563

Jullie weten waarschijnlijk al langer dan vandaag dat ik hou van sharing food.
Er is in mijn ogen gewoonweg niets leukers dan een heleboel gerechten in het midden van de tafel zetten zodat iedereen een beetje van alles kan proeven. Super gezellig en super lekker, wat moet een mens nog meer hebben?

Dit mezze gerecht is een wondermooie aanvulling op een tapas of mezze avond met vrienden. Het is heel eenvoudig om te maken, maar ziet er desondanks ongelofelijk impressionant uit met al die mooie kleurcontrasten.

De rode biet hummus wordt rijkelijk uitgesmeerd over een grote schotel en vervolgens versier je dit fuchsia schilderij met geroosterde, witte bloemkoolroosjes. De bloemkool is in dit gerecht een ware smaakbom met za'atar, sesamzaadjes en munt. (Op de foto werd het gerecht nog verder afgewerkt met frisse, zoete druifjes voor een fruitige toets, maar dit extraatje is geheel optioneel ;-) )
Zet deze schotel in het midden van de tafel en je hebt een waar kunstwerk om je vrienden mee te verrassen!

Ingrediënten:

• 2 rode bieten, gekookt
• 1 blik kikkererwten
• 2 el plantaardige kwark
• 2 tenen knoflook
• Zeste en sap van 1 citroen
• 1 tl komijnpoeder
• Peper en zout

Voor de bloemkool:
• ½ bloemkool, in kleine roosjes
• 1 el za’atar
• Mengeling van witte en zwarte sesamzaadjes
• Olijfolie
• Verse munt (optioneel)

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, za’atar, peper en zout. Bak gedurende 20 minuten.
  2. Maak ondertussen de hummus. Doe alle ingrediënten in een blender of food processor en mix tot je een glad mengsel krijgt. Kruid goed af met peper en zout
  3. Eens de bloemkool gaar is en lichtjes begint te karamelliseren, haal ze uit de oven en werk het af met sesamzaadjes voor een mooi kleurcontrast.
  4. Verdeel de roze hummus over een grote schaal en verspreid de witte bloemkool over dit roze canvas. Werk af met verse munt.