Recept / 30 Oct

Red Velvet Chocolademelk

Wie houdt er nu niet van een warme chocomelk? In deze origele variant geven we de klassieke chocomelk extra kleur én vitaminen dankzij rode biet. Heerlijk voor op een kille herfstdag!

beetroot-melk-1280x1920

Beetroot Latte of Pink Latte zie je nu overal in koffiebars verschijnen. Met reden, want naast de mooie fuchsia kleur zijn ze ook overheerlijk (en nog gezond ook!) In de meeste varianten van deze latte, gebruiken ze rode biet poeder, maar ook met verse rode biet kan je aan de slag!
Geef jouw hartverwarmende drankje een decadente make-over met een vleugje chocolade en je zit helemaal goed deze winter.

Ingrediënten (voor 2 tassen)

  • 150ml plantaardige melk
  • 150ml versgeperst rode bietensap
  • 25gr fondant chocolade
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • flinke snuif fleur de sel

Methode

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuurtje tot de chocolade gesmolten is.
  2. Roer goed zodat de drank een mooi egale kleur heeft en serveer meteen.