Recept / 16 May

Pizza met Hummus en spicy Aubergine

pizza-711x625

Na een lange dag heb ik vaak zin in comfort food. Meestal grijp ik dan terug naar mijn favoriete keuken, de Indische, maar soms ga ik ook inspiratie opdoen ietsje dichter bij huis om aan mijn comfort food drang te voldoen. Deze pizza is het perfecte recept hiervoor: decadent, rijkelijk belegd, smeuïg, knapperig, spicy en bovenal: hemels lekker uit het vuistje!

De pizza is samen met pasta een van de culinaire iconen uit Italië, maar persoonlijk vind ik het wel leuk om bij de pizzatopping eens buiten de Italiaanse landsgrenzen te kijken.

Deze pizza kreeg van mij een Libanese toets met heerlijke hummus, spicy aubergine en za'atar. Want laten we er geen doekjes om winden: deze heilige drievuldigheid is zowat het allerbeste dat jouw smaakpapillen kan overkomen.

Ingrediënten:

  • pizzadeeg (zelfgemaakt of uit de supermarkt, afhankelijk hoeveel energie je nog hebt ;-) )
  • 1/2 wortel, in brunoise
  • 1 selderijstok, in brunoise
  • enkele flinke eetlepels zelfgemaakte (in tegenstelling tot pizzabodem is het een must om hem zelf te maken, kom op, dat kan je toch?) hummus (mijn ultieme recept: 1 blik kikkererwten, 3 tenen knoflook, 2 el tahini, sap van 1 citroen, peper&zout)
  • 1 el za'atar
    Voor de spicy aubergine
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el sesamolie

Methode:

  1. Maak de spicy aubergine: Verhit een eetlepel olie in een pan en stoof de aubergine aan met de specerijen. Kruid bij met zout. Bak enkele minuten tot de blokjes goudbruin zijn. Voeg een scheutje water toe en laat op een zacht vuurtje nog enkele minuten sudderen tot de aubergine gaar is. Roer er op het laatste de sesamolie door.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol je pizzadeeg uit en leg op een bakplaat. Verdeel de spicy aubergine over de bodem en strooi er vervolgens de blokjes wortel en selder over. Bak in de oven gedurende 10 minuten.
  3. Haal de pizza uit de oven en werk de pizza af met rijkelijke porties hummus (mmmmm) en een flink snuif za'atar.
  4. Aanvallen!