Artikel / 06 Mar

Pick-a-Pie Maart: Ontdek de Taartjes!

Dit weekend werd de tweede Pick-a-Pie verwenbox opnieuw geleverd in en rond Gent en net als vorige maand werd ik begroet met vele blije gezichten (en helaas de nodige rukwinden en maartse buien). Maar die nare weersomstandigheden nam ik er graag bij, want de vier gebakjes in de verwenbox vroegen gewoon om verorberd te worden.

Met veel plezier stel ik de inhoud van de Pick-a-Pie verwenbox van maart aan jullie voor:

pickapie-1000x587

Banaan-Hazelnoot Cheezzzcake

cheezzzcake-1000x613

Neen, uiteraard geen echte kaastaart, maar een diervriendelijke variant op basis van vegan kwark en kikkerwten en op smaak gebracht met hazelnootboter en banaan. De krokante hazelnootbodem maakt het helemaal af!

Grasshopper pie

grasshopper-1000x609

Deze Amerikaanse klassieker krijgt een Vegamuze twist met een chocoladevulling gemaakt van zwarte bonen en een munt topping van heerlijk smeuïge avocado. De combinatie van pure, decadente chocolade met de frisse smaak van munt, limoen en avocado is een echte showstopper!

Sachertorte Brownies

sacher-1000x526

Als kind ging ik heel vaak op vakantie naar Oostenrijk, waar ik steeds met veel plezier de hemelse Sachertorte naar binnen speelde. Deze traditionele chocoladecake krijgt nu een gezonde en originele interpretatie: een chocoladecake op basis van boekweitbloem en rode biet, afgewerkt met een heerlijke compote van abrikoos en mandarijn en een delicate chocolade ganache. Rijk, decadent en gewoonweg WOW… maar dan zonder die gigantische hoop calorieën. Ideaal!

Winterboost veggiecake

winterboost1-900x560

Verse kurkuma is een uiterst geschikt ingrediënt als je last hebt van een winterdipje en je een beetje slap en futloos voelt. Wist je echter dat je dit exotische ingrediënt niet alleen in curries en Aziatische stoofpotjes kunt gebruiken maar ook in zoete desserts? Deze wortel en pompoencake wordt verrijkt met de smaak van verse kurkuma, verse gember en afgewerkt met een kokos-yoghurt frosting.

Klinkt allemaal heerlijk toch?

Ook als je geen Pick-a-Pie klant bent, kan je deze afzonderlijke taarten de hele maand maart in de Vegamuze webshop bestellen!

Wil je toch graag ook zo’n Pick-a-Pie verwenbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de volgende box op 2 april.
Lieve groe(n)ten,
Eveline