Fotoverslag / 09 May

Pick-a-Pie: de verwenbox van mei

Afgelopen zondag was het opnieuw zover: Pick-a-Pie!
Het is echt ongelofelijk leuk om steeds al die blije gezichten te zien en om stilletjes aan een band te creëren met mijn klanten. Die persoonlijke service... ja daar doen we het voor!
Wil ook jij elke maand een verwenbox aan huis mét een glimlach geleverd door Vegamuze zelf? Grijp dan nu je kans en schrijf je in!

Without further ado, laten we even kijken naar de inhoud van deze maand:

pic-mei-1500x1500

Bosbes-Kokos Délice Brownies

bosbes-1000x633

Deze brownies zijn letterlijk en figuurlijk een hele mond vol! Een smeuïge brownie op basis van de oer-Vlaamse rode biet is afgewerkt met een Oosterse bavarois van kokosmelk, bosbes en gember. Een unieke combinatie van vertrouwd en exotisch!

Saffraan-Venkelcake

saffraan-1000x618

Deze cake is een echte smaakbom! De subtiele anijssmaak van de venkel gaat uitstekend goed samen met het aroma van saffraan en de frosting van roos en pistache brengt je naar verre, Perzische oorden. Een aanrader voor zij die houden van Midden-Oosterse smaken!

Courgette-Citroen Frangipane

frangipane-1000x449

De klassieke frangipane is wel bij iedere Vlaming gekend én geliefd. Maar wist je dat je dit gekende amandelgebakje naar ongeziene hoogten kunt tillen met wat citroen en courgette? Echt het proberen waard! Volgens de mama een taart "waar je zelfs 's nachts voor uit je bed zou komen!". En mama's zeggen altijd de waarheid, niet?

De Choc'Olive

chocolive-1000x563

Deze creatie heeft een extra persoonlijke betekenis. Enkele weken terug overleed mijn grootvader. Naast een geliefd opa, was ik plots ook mijn trouwste Vegamuze fan kwijt en daarom besloot ik een taart in zijn eer te creëren: de Choc'Olive. Waarom deze, vraag je? Wel, mijn grootvader was eigenlijk niet zo'n zoetebek. Hij dronk liever zijn glaasje wijn of gin tonic en at daarbij liefst een olijfje. Uiteraard maakte hij voor mijn gebak graag een uitzondering, maar voor deze editie heb ik dus geprobeerd om deze beide feiten met elkaar te verenigen. Deze glutenvrije en suikervrije chocoladetaart (op basis van zoete aardappel) heeft een krokante en decadente bodem gemaakt van -jawel!- zwarte olijven! Vrees niet, dit proef je niet echt; de zwarte olijven geven gewoon nog meer rijkheid, decadentie en oumph aan de taart. Door de lichte zoute achtersmaak (die trouwens perfect combineert met chocolade!) past hij niet alleen uitstekend bij een kopje koffie of thee... maar kan je hem evengoed savoureren bij een glaasje wijn of andere sterkere dranken. Ideaal voor mijn grootvader dus!

Al deze taarten kan je nu bestellen in de webshop!

De volgende Pick-a-Pie vindt plaats op zondag 11 juni, jawel, Vaderdag!