Artikel / 16 Mar

Nieuw in de Webshop: 3 zoete klassiekers in een gezond jasje

Met mijn Vegamuze gebak denk ik graag out of the box. Meestal levert dit geheel nieuwe creaties op met originele smakencombinaties waarvan je je –terecht- afvraagt hoe ik dat toch allemaal uit mijn hersenpan weet te toveren.

Anderzijds hou ik er ook van om klassieke taarten die alom gekend en geliefd zijn in een Vegamuze jasje te steken en ze zo gezonder én uitdagender te maken.

De smaken zijn nostalgisch en herkenbaar… de uitwerking daarentegen is een culinaire ontdekkingstocht! Met veel plezier en trots stel ik je daarom 3 nieuwe taarten voor die vanaf vandaag in de webshop te bestellen zijn: Madame Orangette, Nonna Nutella en De Snicker Sisters!

nieuw-1500x750

Madame Orangette

Je kent ze waarschijnlijk wel: die gekke, kromme chocolade beentjes gevuld met gekonfijte sinaasappelschil. Als kind was ik er helemaal weg van en was een doosje in een mum van tijd op.

Chocolade en sinaasappel is een gekende smakencombinatie die in de Franse keuken vaak gebruikt wordt. Deze Madame Orangette is een gezonde interpretatie van de Franse klassieker. De bodem is gemaakt van dadel, noten en cacao en de vulling is een smeuïge chocolade-zoete aardappel crème met een aroma van zelfgemaakte sinaasappelsiroop. Madame Orangette wordt uiteindelijk afgewerkt met een decadente chocolade ganache en gekonfijte sinaasappelschil. De focus ligt in deze Vegamuze versie dus nog steeds op een rijkelijke textuur en de combo choco-sinaas, maar deze keer zonder enige vetstoffen, geraffineerde suiker of gluten. Je l’aime!

orangette-1000x615

Nonna Nutella

Wie houdt er nu niet van Nutella? Als vegan is het waarschijnlijk een van de producten die ik in het begin het meeste miste… tot ik ontdekte dat ik ook zelf mijn véél gezondere én plantaardige Nutella kon maken.
Nutella is in principe een Italiaans product en –dare I say- een ietwat commerciëler afkooksel van de authentieke chocolade-hazelnoot pasta die ze in de regio van Turijn produceren.

De Nonna Nutella grijpt terug naar deze intense smaken en laat de mierzoete aftertaste achterwege. Chocolade en hazelnoot, meer heb je niet nodig om je in Italiaanse sferen te wanen. Deze chocoladecake is op smaak gebracht met hazelnootmeel en –melk en de decadente Nutella ganache is op basis van kikkererwten; voor die extra proteïne boost!

nonna-nutella-1000x672

De Snicker Sisters

Eerst en vooral: laten we even stil staan bij de geweldige naam van deze taart. De Snicker Sisters. Ik moet er spontaan van gniffelen.
Anyway.

Een reep Snickers was way back when mijn grote guilty pleasure. Kleverig, mierzoet, pinda, chocolade… what’s not to love? Uiteraard is zo’n reep ook een ware aanslag op de dijen en gezondheid (en helemaal niet vegan); vandaar dat je tegenwoordig op verschillende plekken vegan versies of gezonde versies van de traditionele reep kunt proeven.

Eerlijk? Ik heb al die vegan en gezonde Snickers versies geproefd en telkens dacht ik bij mezelf: Lekker…. Maar ik denk dat ik beter kan. Noem het een lichte vorm van grootheidswaanzin, maar ik moest en zou dus ook een Vegamuze Snickers versie op de markt brengen! In tegenstelling tot de vele gezondere versies out there, gebruik ik hier eens géén cashewnoten vulling. Niets tegen de nederige cashewnoot, maar als je er heel jouw taart mee vol steekt dan krijg je uiteindelijk toch nog een grote caloriebom als eindresultaat. Weliswaar eentje zonder extra suikers of verzadigde vetten, maar toch eentje die je best ook met mate verorbert. Vandaar mijn Vegamuze versie. De vulling is volledig op basis van mijn favoriete peulvrucht- de kikkererwt- en wordt verder op smaak gebracht met pindakaas, vanille en een likje agavesiroop.

Eigenlijk lijkt deze taart een beetje op mijn reeds alom bekende Banana Split. Deze omschrijf ik vaak aan klanten als een ‘gezonde Snickers met banaan’ en dus is het niet zo gek om te bedenken dat ik deze hemelse taart gebruik als basis voor deze nieuwe Snickers creatie. Als je al fan was van de Vegamuze Banana Split dan ga je de Snickers Sisters helemaal te gek vinden! Was je nooit echt fan van banaan (ik ken persoonlijk enkele banaan haters, raar volkje), dan is deze versie zeker wél jouw ding. De bodem is pinda en cacao, de vulling kikkererwt en de Snicker Sisters is afgewerkt met een hemelse dadelkaramel (!!) en een chocolade ganache.
I think I’m in heaven.

snicker-1000x532

Bestel deze 3 nieuwe creaties nu in de webshop!