Artikel / 16 Jan

Nieuw in de webshop: 2x cake met karakter

Bij koud weer verlangen we allemaal naar een sterk bakje koffie, vergezeld van een lekker stukje taart. Daarom introduceert Vegamuze deze week twee nieuwe taarten in haar online assortiment; zo heb ook jij steeds voldoende keuze en kan je op elk moment jouw zoete wensen in vervulling laten gaan.

Met trots stel ik je voor:

De chocolade- espresso cake

coffee1-1244x1045

Deze decadente chocoladecake met een subtiel aroma van espresso is afwerkt met een heerlijk smeuïge koffiemousse frosting.
Stiekem is deze cake ook gezonder dan je denkt! Want naast het feit dat deze cake geen geraffineerde suikers bevat, is de lekkere koffiemousse gemaakt van kikkererwten.
Je leest het goed. Kikkererwten. Die kleine deugnieten waar je hummus van maakt.
Dankzij de kikkererwten krijg je een ultra smeuïg eindresultaat met een subtiele nootachtige smaak en boordevol vezels en proteïnen. Snoepen was nog nooit zo leuk!

De tweede gloednieuwe aanwinst is een uitbundige variant op de klassieke wortelcake:

Een courgette-pastinaakcake met citroen en rozemarijn.

pastinaak-1249x1150

De gekende wortel krijgt tegenwoordig alle eer in cakes en dessertjes, maar ook andere knolgroenten zijn heerlijk in een zoete cake. Een pastinaak bijvoorbeeld! Qua smaak en textuur amper te onderscheiden van een wortel en toch volledig ondergewardeerd. Jammer vond ik dat! En daarom stak ik hem in deze wonderlijke cake.
Daarboven komt ook nog eens de courgette, de koning der Mediterrane gerechten. Traditioneel wordt deze voornamelijk geserveerd met tomatensaus of andere Italiaanse hartige ingrediënten maar ook in zoete recepten staat deze groente zijn mannetje!
De courgette en pastinaak worden in deze cake gecombineerd met walnoot voor extra crunch, rozemarijn voor een fantastisch aroma en citroen voor dat tikkeltje zing dat zo belangrijk is in de winter.

Beide cakes werden afgelopen weekend uitgetest (en goed bevonden!) bij Full Circle Coffee in Gent en kan je dus vanaf nu ook online bestellen.