Recept / 28 Nov

Mushrooms & de Muze: Perfecte Pasta in 15 minuten!

Geen tijd om te koken, maar geen zin in take-away? Dan is dit speedy pastarecept met beukenzwam iets voor jou! Klaar in slechts 15 minuten en een echt smaakbommetje!

pasta-1500x1125

Terwijl de pasta al dente kookt heb je net voldoende tijd om de heerlijke boerenkool en hazelnootpesto te maken en de beukenzwammetjes te bakken. Beukenzwammen zijn super schattige paddenstoelen met een nootachtige smaak en passen dus heel erg goed bij de hazelnootpesto. Door zijn kleine en fijne gestalte is de beukenzwam ook in een mum van tijd goudbruin gebakken.

Oh het leven kan toch zo mooi zijn!

Pasta met beukenzwam een boerenkool-hazelnoot pesto

Ingrediënten (2à3 personen)

Voor de pesto:

  • 3 lange bladeren boerenkool, de dikke nerf verwijderd
  • 150gr hazelnoten
  • 1 teentje look
  • flink wat olijfolie
  • 2 el edelgistvlokken
  • peper en zout
  • scheutje appelciderazijn
  • scheutje kookvocht van de pasta

Verder:

  • . 250gr kleine pasta naar keuze
  • 500gr beukenzwam
  • 1 teentje look

Methode:
1) Kook de pasta gaar. Hou een kopje kookvocht apart
2) Terwijl de pasta kookt, maak je de pesto: doe alle ingrediënten in een mixer en mix tot een (semi) gladde pesto. Voeg wat kookvocht toe om een mooie fluwele glans te krijgen op je pesto. De pesto is klaar in 2 minuten!
3) Neem nu een grote pan en bak de beukenzwammen met het teentje look (fijngehakt) aan in wat olijfolie en kruid bij met peper en zout. Dit duurt slechts enkele minuten.
4) De pesto is klaar, de beukenzwammen zijn klaar? Dan is normaal de pasta nu net ook klaar. Giet af en doe de pesto in de pan met de beukenzwammen. Roer er ook de pesto door en roer goed tot alle pasta vormpjes een laagje pesto hebben en de zwammen mooi verdeeld zitten. Serveer!