Recept / 07 Apr

Lente Lovers Salade met Cashew Koriander Dip

salad-1000x594

Is het een salade? Is het een wokschotel? Wie zal het zeggen? Soms staan gerechten volledig op zichzelf en hebben ze geen categorie nodig om in te vertoeven, dus of je dit nu eet als lunch, avondmaal of ontbijt (hey, I don't judge), het kan allemaal!

Laten we beginnen bij het begin: hoe ben ik tot deze salade meets wokgerecht gekomen? Wel, als ik weet dat ik een drukke dag voor de boeg heb, maak ik vaak mijn avondmaal op voorhand. Op die manier hoef ik het later enkel maar op te warmen en kan ik lekker vanuit mijn luie zetel eten met een enkel een vork, een cozy dekentje en mijn tv op een herhaling van Grey's Anatomy. (Heel erg Amerikaans dus)

Toen ik dus 's middags aan mijn avondmaal bezig was, had ik in mijn hoofd dat het een lichte wokschotel zou worden met het beste wat de lente te bieden heeft. Erwten, groente asperge, spinazie... aanstoven in wat gember en sojasaus... en héét serveren met een lekkere cashew dip voor een beetje meer diepgang.

Maar toen ik 's avonds mijn gewokte groentjes uit de koelkast haalde, merkte ik dat - he! - dat er koud ook wel heel erg goed uit zag -en wow!- wat rook het lekker! Dus at ik het koud op, als salade, met wat extra crunchy kokos, verse koriander en de cashew dip als decadente dressing.

Moet kunnen toch?

Of jij nu kiest voor de warme wokversie of de koude lente salade, lekker zal het zeker zijn!

Ingrediënten (1 persoon)

 • handvol groene asperges
 • 100gr doperwten
 • 2 grote handen spinazie
 • 1 groot hand vol witte kool, spitskool of Chinese kool
 • 2x lente ui, fijngesnipperd
 • 1 dikke teen look, fijngesnipperd
 • 1cm verse gember, fijngeraspt
 • 2 el sojasaus
 • 1/2 el sesamolie

Voor de cashew dip:

 • 60gr cashewnoten, geweekt
 • handvol koriander
 • 1 cm verse gember
 • 1/2 groene chilipeper
 • 1/2 teen look
 • sap van 1/2 limoen

Methode:

 1. Maak eerst de dipsaus. Doe alle ingrediënten in een krachtige blender en mix tot een glad sausje. Kruid bij met peper en zout.
 2. Verhit een eetlepel olie in een wok of antikleefpan en fruit de asperge, erwt en kool aan samen met de look en gember.
 3. Voeg na enkele minuten de spinazie en de sojasaus toe. Kruid bij met peper. Voeg op het einde een scheutje sesamolie toe en serveer de wokschotel warm... of laat hem afkoelen en eet hem koud als salade.