Fotoverslag / 21 Jan

Keep Calm & Curry On: Winters koken met pit

Afgelopen donderdag gaf ik een winterse kookworkshop waarin de ultieme smaken uit de Zuid-Oost Aziatische en Indische keuken centraal stonden.

Needless to say, het was een groot succes! Want er gaat niets boven een dampende kom curry om je aan op te warmen, toch?

Alle Vegamuze workshops doe ik steeds met hart en ziel en eender welk kookthema maakt me blij en gelukkig, maar als ik toch eentje moet kiezen waar ik echt niet zonder kan dan zijn het wel de Aziatische kookworkshops… Zucht… Hoewel ik –tot mijn grote spijt- nog niet op het Aziatische continent geweest ben, heb ik er toch al mijn hart verloren aan de culinaire specialiteiten. Of het nu Indisch is, Thais of Balinees, ik word gewoon bijzonder happy van al die smaken en kleuren.

winters2-1000x668

En mag ik eerlijk zijn? Ik denk dat ik de deelnemers van de recente workshop met mijn passie voor de Aziatische keuken heb besmet, want ook zij waren na afloop lyrisch en liepen met een brede glimlach de deur uit.
Daar doen we het voor!
Met veel plezier geef ik dus even enkele coole sfeerbeelden mee, zodat ook jij even kan binnen loeren in onze Aziatische bubble of happiness.

PS: Ook zin een Aziatische of Indische workshop bij jou thuis? Vraag er dan snel eentje aan hier.

winters3-500x334
winters4-600x401

Een van de gerechtjes waren Indische ‘bondas’, gefrituurde balletjes van een pittig-aromatische aardappelpuree!

winters5-500x334
winters6-500x334

Daarnaast hadden we Balinese tempeh en lychee spiesjes gemarineerd in een heerlijke soja-gember marinade en later geserveerd met de ULTIEME pindasaus. De deelnemers zijn vanaf nu ‘Bewakers van het Recept’.

winters7-500x334
winters8-500x334

Ook aan de Rendang van ananas en aardappel werd naarstig verder gewerkt. Die geuren! Die kleuren!

winters9-500x334
winters10-500x334
winters11-500x334

Maar het is nog niet gedaan! Nog snel even de Pad Thai en een Vietnamees Champignon gerecht wokken! Die gekke stengels bovenop de paddenstoelen? Oh, dat zijn gewoon verse pepperbollen: heerlijk aromatisch!

winters12-1000x668

Puur genieten was het dus!