Recept / 15 May

Hummus met geroosterde Rabarber

It's rhubarb season! We verwerken de magische rabarber voor een keertje niet in een crumble of taart maar maken er een originele tapas of mezze gerecht mee die alle aandacht zal opeisen tijdens jouw volgende vriendendiner!

rabarber-1500x1000

Deze witte bonen & za'atar hummus is ongelofelijk eenvoudig om te maken en toch een stukje onconventioneler en specialer dan de klassieke hummus. De hummus op zich is al goddelijk genoeg, maar afgewerkt met geroosterde rabarber is het werkelijk subliem.
Serveer als mezze gerecht of als aperitiefhapje met wat platbrood.

Voor de hummus

  • 1 blik witte bonen
  • 1 dikke teen knoflook
  • 1 el za'atar
  • zeste en sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 tl harissa (optioneel)

Methode:

1) Mix alle ingrediënten in een blender en verdeel over schaaltjes.

Voor de geroosterde rabarber

  • 3 à 4 rabarberstengels, in blokjes van 1 à 2 cm
  • zeste van 1/2 citroen
  • 1/2 el za'atar
  • 1/2 tl nigellazaadjes
  • 1/4 tl chilivlokken
  • flinke snuif zeezout
  • olijfolie*

Methode:

1) Verwarm de oven op 200°C.
2) Doe de blokjes rabarber in een ovenschotel en roer er de kruiden, citroen, zout en olijfolie onder.
3) Bak in de oven gedurende 15 minuten tot de rabarber gaar is en de buitenkant begint te karameliseren. Serveer de rabarber bovenop de hummus.