Recept / 04 May

General Tso Tofu

general-tso-1000x693

Tofu hoeft helemaal niet saai en smakeloos te zijn. Integendeel, dit Aziatische gerecht maakt van de soja klassieker een subliem smaakbommetje mét een geweldige textuur!

Door de tofu op voorhand te paneren en te bakken krijgt hij een lekker, knapperig korstje en in combinatie met deze geweldige saus, wordt dit in een mum van tijd een van jouw go-to wok gerechten!

. De sticky, zoet-zoute saus is een echte winner en kan je met 100en ingrediënten combineren. Vergeet vettig en smakeloze gerechten van bij de Chinees: dít is het echte Azië!

Ingrediënten:

Voor de wok:
• 250gr paddenstoelen
• 1 broccoli of 250gr bimi broccoli, in grove stukken
• 1 à 2 rode, lange chilipepers
• Sesamzaadjes
• 500gr tofu
• 3 el maïzena
• ½ tl Chinees 5-kruidenpoeder

Voor de General Tso saus:
• 3el sojasaus
• 2 dikke tenen look, fijngeraspt
• 3cm verse gember, fijngeraspt
• 2 tl maïzena
• 2 tl sesamolie
• 2 el rijstazijn
• 3el bruine suiker of honing
• Scheutje water

Methode:

  1. Neem de tofu uit de verpakking en plaats de blokken tussen huishoudpapier en leg er een zwaar gewicht op. Zo zorg je ervoor dat de tofu niet te nat is en gaat hij veel sneller smaken opnemen en krokant bakken.
  2. Snij de tofu in blokjes. Op een groot bord, roer de maïzena samen met het Chinese 5 kruidenpoeder en een flinke snuif zout door elkaar. Wentel de tofublokjes door de bloem.
  3. Verhit wat olie in een wok of antikleefpan en bak de tofublokjes goudbruin. Door de maïzena krijgen de blokjes een lekker krokant jasje! Haal uit de pan en zet even opzij.
  4. Verhit opnieuw wat olie in de wok en voeg nu de bimi en paddenstoelen naar keuze toe. Wok deze voor ongeveer 3 minuten. Maak ondertussen de Tso saus.
  5. Voor de saus doe je alle ingrediënten in een kom of maatbeker en roer goed tot alles opgenomen is. Proef van de saus. Het moet net de juiste balans zoet-zout-zuur zijn. Voeg indien nodig nog iets extra toe.
  6. Doe de tofublokjes opnieuw bij de groenten en roer er nu de saus door. Dankzij het maïzenameel gaat de saus snel binden. Mocht hij te dik worden, voeg dan een scheutje water toe.
  7. Werk de wokschotel af met versgesneden chilipeper en sesamzaadjes en serveer met jouw favoriete noodles.