Recept / 10 Jun

Belgische Asperges op Libanese Wijze

asperge-540x540

België meets Libanon in dit eenvoudige maar unieke & smaakvolle gerecht! Ideaal om je vader eens extra in de bloemtjes te zetten op Vaderdag komende zondag.
Mocht je nog op zoek zijn naar gemakkelijke recepten waarmee je toch vrienden en familie mee omverblaast?

Look no further, dit aspergegerecht wordt jouw showstopper!

De klassieke smaak van de Belgische witte asperge wordt hier gecombineerd met de aroma's en specerijen van het Midden Oosten. In plaats van een Hollandaise saus gaan we hier voor een shockingly pink vegan labneh met rode biet en serveren we de gestoomde asperge met gebakken kikkererwten in raz el hanout, citroen en munt. Yum!

Ingrediënten:

  • 500gr witte asperges
  • 100gr rode biet, gekookt
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 tenen look
  • 1 el tahini
  • 2 el plantaardige kwark
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl roze peper
  • 250gr kikkererwten
  • 1 tl raz el hanout
  • zeste van 1 citroen
  • verse munt

Methode:

  1. Stoom de witte asperges gaar.
  2. Maak de labneh door de rode biet te mixen met de kwark, tahini, look, komijn en roze peper. Voeg naar smaak citroensap toe (ongeveer een halve citroen). Kruid bij met zout.
  3. Bak de kikkererwten in de pan met flink wat goede olijfolie. Voeg de raz el hanout toe en bak nog enkele minuten op een middelhoog vuur.
  4. Roer er op het laatste moment de verse munt en zeste door.
  5. Serveer de gestoomde asperge op een tapijtje van rode biet labneh en werk af met de gebakken kikkererwten.
  6. Smakelijk!